Sluta bråka! : dags för dialog i politiken (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
33
Utgivningsdatum
2014-08-07
Upplaga
1
Förlag
33 sidor
Dimensioner
185 x 115 x 4 mm
Vikt
57 g
SAB
Oc
ISBN
9789198203004
Sluta bråka! : dags för dialog i politiken (häftad)

Sluta bråka! : dags för dialog i politiken

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2014-08-07
105
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
I den politiska debatten förpassas jag tillbaka till en polariserad värld av motsatser. Ett vi och dom-tänkande som skapar splittring och osämja. Den andre, den främmande och annorlunda, blir en motståndare som ska bekämpas och besegras. Debatter blir till politiska "slagfält" i medierna och partierna "rustar" sina "kombattanter" för "dueller" om makten.
Mitt ärende med denna bok, skriver Lisbeth Gustafsson i förordet, är att problematisera konflikttemat i den politiska samtalskulturen. Vad gör det med politikens innehåll och möjlighet till utveckling och förnyelse? Vad händer med människan bakom yrkesrollen i politiken - och den politiska journalistiken? Vad gör det med väljarna - är de delaktiga eller åskådare i valet?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sluta bråka! : dags för dialog i politiken
  2. +
  3. Låt vårt inland leva! : en opinion mot ett kluvet Sverige

De som köpt den här boken har ofta också köpt Låt vårt inland leva! : en opinion mot ett kluv... av Malin Ackermann (häftad).

Köp båda 2 för 224 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sluta bråka! : dags för dialog i politiken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En fredsbok
    Ann-Marie Åsheden, 3 april 2015

    Den här boken sätter fingret på en av de viktigaste orsakerna till att samhällen delas upp i vi och dom - helt enkelt att människor inte samtalar med varandra. De som samtalar om sina olikheter brukar uppskatta olikheter. De som för dialog istället för att bråka får ut något positivt av att leva i ett mångkulturellt samhälle. Detta är en fredsbok!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lisbeth Gustafsson