Den lilla världen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
252
Utgivningsdatum
2016-09-20
Förlag
Lo Söllgårds förlag
Dimensioner
210 x 130 x 30 mm
Vikt
240 g
SAB
Hc
ISBN
9789198211962
Den lilla världen (häftad)

Den lilla världen

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2016-09-20

Slutsåld

Den lilla världen är en kollektivroman som utspelar sig i Malmö. Men staden hade inte behövt vara Malmö. Och tiden hade inte behövt vara nu. Det här är en roman om människor som älskar och sviker, skaffar barn och bedrar, som drömmer, skriver och åldras, människor som säger ett och menar ett annat, som längtar efter mening och sammanhang, som ljuger och slår.

Berättelserna har funnits längre än vad de vill ge sken av. Några var med författaren i Iran år 2000, de har sett Twin Towers brinna, USA starta krig mot terrorismen, de har sett Sverigedemokraterna ta sig in i Malmös kommunfullmäktige och Sveriges riksdag, Peter Mangs skjuta människor med svart hår, Taimour Abdulwahab spränga sig själv i luften, moskéer och synagogor sättas i brand, Lars Vilks rondellhund, den arabiska våren, Anders Behring Breivik, kriget i Syrien, IS"s terror, drunknade som flyter i land på Medelhavets charterstränder, massakern på Bataclan, brinnande flyktingförläggningar, EU-migranter, gränskontroller, romska läger, Köln, Bryssel. Listan är lång men ofullständig. Den stora världen är i ständig förändring, den konfronterar oss, skakar oss i grunden, sen glömmer vi bort och går vidare i vårt lilla.

Det är svårt, kanske omöjligt, att ge sig på att gestalta den stora världen och försöka säga något sant om den, men den tränger sig in och gör sig gällande i varje människas lilla värld, i alla dess futtigheter, tillkortakommanden och gränslösa betydelse. Det är dessa Den lilla världen  handlar om.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den lilla världen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Rekommenderas
    Klas Skogmar, 11 januari 2017

    Den lilla världen är en fantastisk bok. Den beskriver Malmö och andra samtidsproblem som amning, vänskap, kärlek, rasism, fördomar, lögner och familjerelationer. Blomgren ger olika perspektiv på flyktingvågen 2015-2016 genom trovärdiga personskildringar, där skillnaderna mellan karaktärerna är stora utan att bli karikatyrer. Det finns en underliggande ton av friktion som drar en med in i handlingen. Något av det jag gillar mest är berättelserna i berättelsen, som levandegör karaktärer, samtid... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Den lilla världen