Olof Palme och Sydafrika : en bok om den sydafrikanska apartheidregimens koppling till mordet på Olof Palme (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
263
Utgivningsdatum
2015-09-24
Upplaga
1
Förlag
Kinnehill Publishing
Medarbetare
Larsson Malmström, Elisabet (red.) / Flygare, Eric (form) / Malmström, Johan (form) / Rodriguez, Paolo (foto)
Dimensioner
232 x 160 x 23 mm
Vikt
518 g
SAB
Oer-cz Palme, Olof
ISBN
9789198213515
Olof Palme och Sydafrika : en bok om den sydafrikanska apartheidregimens koppling till mordet på Olof Palme (inbunden)

Olof Palme och Sydafrika : en bok om den sydafrikanska apartheidregimens koppling till mordet på Olof Palme

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2015-09-24
179
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Helgen den 21-23 februari 1986, en vecka före mordet på dåvarande statsminister Olof Palme reser Sten Flygare till Stockholm. Han bor på Hotell Lord Nelson i Gamla Stan, endast ett stenkast från familjen Palmes bostad. På hotellet, under ett kort ögonblick, råkar han möta en man som uppträder märkligt. Händelsen leder fram till att Flygare sent omsider kastar sig in i en fyra år lång och omfattande research om den sydafrikanska apartheidregimens koppling till mordet på Olof Palme.

Sten Flygare berättar om sydafrikanska agenter som befann sig i Stockholm vid tiden omkring mordet. Och vem är den svenske universitetslektorn som rapporterar till sydafrikanska underrättelsetjänsten? Du får läsa om hur det gick till när Flygare fann ett filmklipp från Arlanda filmat på morgonen, cirka sju timmar efter mordet. I ett avsnitt på cirka tre sekunder fladdrar två män förbi, båda iklädda mörkt blåa rockar och keps. De står i kön till säkerhetskontrollen på Arlanda för att lämna landet. Är en av männen agenten som deltog i sprängningen av det i Sydafrika förbjudna partiet ANC:s huvudkontor i London? Mannen som enligt egen utsago var sydafrikanska apartheidregimens effektivaste mördare. Var det han som Flygare mötte på hotellet?

Flygare lämnade sina uppgifter till Palmeutredningen i januari 2015. Palmeutredningen som under lång tid fört en minst sagt tynade tillvaro gick igång och uttalade sig om att ärendet nu är högprioriterat!

Media slog upp det stort på löpsedlar och med reportage i kvällstidningarna. Flera internationella tidningar skrev om saken och följer spåret med stort intresse.

Det är en otrolig berättelse, både intressant och spännande.

Har Flygare svaret på vilka som låg bakom mordet på Olof Palme? Läs boken och döm själv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Olof Palme och Sydafrika : en bok om den sydafrikanska apartheidregimens koppling till mordet på Olof Palme
 2. +
 3. En svart man i mitt badrum : essäer om sex, etnicitet och andra obekväma ämnen i dagens Sydafrika

De som köpt den här boken har ofta också köpt En svart man i mitt badrum : essäer om sex, etn... av Eusebius McKaiser (inbunden).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Olof Palme och Sydafrika : en bok om den sydafrikanska apartheidregimens koppling till mordet på Olof Palme. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Viktig bok
  peter nordin , 24 september 2018

  Sydafrikaspåret behöver belysas i all sin komplexitet. Tror inte tolkningen av alla uppgifter är sannolika men här finns en bra sammanställning som borde funnits för länge sedan.

 2. Ett av många spår
  Angelica Fällberg, 14 januari 2016

  Intressant läsning om Sydafrikas regim under apartheids tiden. Många likheter med nazi-Tyskland. Hatet mot Palme fanns hos flera organisationer och stater. Kanske mest i det vita Sydafrika. Palmes starka engagemang för de förtryckta medborgarna i Sydafrika kan mycket väl triggat landets ledare Botha till att beordra attentatet för snart 30 år sedan. Detta beskrivs i boken väl.

Visa alla 2 recensioner