Praktisk juridisk metod (inbunden)
På topplistor
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
348
Utgivningsdatum
2020-08-01
Upplaga
12
Förlag
Iusté Aktiebolag
SAB
Oe:dd
ISBN
9789198214697
Praktisk juridisk metod (inbunden)

Praktisk juridisk metod

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2020-08-01
399
Skickas inom 3-6 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Detta är en grundläggande lärobok - och handbok - i juridisk problemlösning och presentation. Boken utgår från en sexstegsmetod och utvecklar de kunskaper som problemlösningsmetoden kräver om bland annat identifikation och systematisering av juridiska problem, rättssystemet, juridikens ämnesindelningar, den juridiska tvistelösningsmodellen, juridikens begrepp, rättskällorna och juridikens värderingar. Skriftliga och muntliga presentationer behandlas i ett särskilt kapitel.

Boken är nu uppdaterad och bearbetad. Ett stort antal ändringar och tillägg har också gjorts i klargörande syfte. Nya avsnitt har tillfogats om mänskliga rättigheter och värdegrunder. Flera andra avsnitt har utvidgats.

Boken är skriven som lärobok för såväl introducerande som avancerade kurser i juridik och för att följa studenten genom utbildningen och i yrkeskarriären. Den kan också vara av värde för yrkesverksamma jurister och andra som vill bli skickligare på juridisk problemlösning.

Bert Lehrberg är professor i civilrätt vid Uppsala universitet och har tidigare varit professor i bankrätt. Han är också verksam som skiljeman och konsult i affärsjuridiska frågor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Praktisk juridisk metod
  2. +
  3. Avtalstolkning : tolkning av avtal och andra rättshandlingar på förmögenhetsrättens område

De som köpt den här boken har ofta också köpt Avtalstolkning : tolkning av avtal och andra rä... av Bert Lehrberg (inbunden).

Köp båda 2 för 798 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Praktisk juridisk metod. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Nödvändig litteratur inom juridiken
    Esa Nyberg, 17 september 2020

    Boken går igenom pedagogiskt de praktiska metoderna för att kunna identifiera och strukturera juridiska problem och de efterföljande stegen.

    Rekommenderas.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Bert Lehrberg