Pluto och stjärnorna (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
49
Utgivningsdatum
2015-10-26
Förlag
Venaröd Förlag
Illustratör/Fotograf
Viktor Jäderlund
Dimensioner
195 x 145 x 3 mm
Vikt
92 g
ISBN
9789198217216
Pluto och stjärnorna (häftad)

Pluto och stjärnorna

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad Svenska, 2015-10-26
166
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
"Pluto och stjärnorna" handlar om Linn som älskar planeter. Hon sitter ofta på skolbiblioteket och läser om universum. Men idag sitter hon i ett väntrum och vill helst av allt komma därifrån. Linn funderar mycket kring miniplaneten Pluto, och drömmer sig iväg dit när hon inte hör vad pappa och läkaren säger. Allt förändras när Anna dyker upp. Anna ser Linn med nya ögon och använder teckenspråk. Linns pappa får veta hur viktigt teckenspråket är, både för Linn och för honom själv, för deras kommunikation.

"Pluto och stjärnorna" är en unik barnbok; den är positiv, brobyggande och identitetsstärkande, en lättläst bok som vänder på perspektivet och ger en insiktsfull och lärorik känsla av hur det är att ha en hörselnedsättning.

ny information om teckenspråkets betydelse för språkinlärningen, och öppnar upp för att lära sig teckenspråk.

"Pluto och stjärnorna" är på många olika sätt en spännande och viktig bok. Den visar ett innanför-perspektiv; hur Linn hanterar kommunikationen i vardagen. "Pluto och stjärnorna" vänder även på perspektivet vad gäller kunskap, intelligens, kreativitet, tankar, känslor som barn kan ha inom sig. Ser vi möjligheterna med teckenspråk, så kan vi öppna upp kanaler för att lära känna varandra, och kommunicera i vardagen.

"Pluto och stjärnorna" är en genuint positiv och upplyftande barnbok som även innehåller extramaterial med diskussionsfrågor om bokens handling, fakta om teckenspråk och ett handalfabet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Pluto och stjärnorna
 2. +
 3. Dylan Grönöga och jag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dylan Grönöga och jag av Mia-Maria Lindberg (häftad).

Köp båda 2 för 332 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Pluto och stjärnorna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Språk är livet!
  Lina Jerpö, 15 november 2016

  En fantastisk bok med härliga illustrationer. Jag blev djupt berörd av denna fina berättelse och det är så viktigt att det skrivs böcker som på detta sätt visar vikten av språk, teckenspråk!

 2. En underbar bok alla borde läsa!
  Kim M. Kimselius, 12 november 2016

  En helt underbar bok som alla borde läsa. Älskade att jag fick lära mig teckenspråk i slutet.

  En fin berättelse om hur det är att inte vara som alla andra, att inte kunna höra. Men ändå bli accepterad för den man är. Läs den och sprid den så att många får ta del av den här charmiga och mycket lärorika boken!

 3. Att förstå
  Eva Maria Jönsson, 3 augusti 2016

  På tiden att det skrivs böcker som gör att ett barn med hörselnedsättning kan känna igen sig. Jag som förälder till ett idag vuxet barn med grav hörselnedsättning saknade detta så. En fin beskrivning av hur det är att bara höra en liten del av orden som sägs, som att lägga korsord hela tiden. Att förmedla budskapet så fint av hur viktigt teckenspråket är!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Mia-Maria Lindberg

 • Dylan Grönöga och jag

  Mia-Maria Lindberg

  Dan håller på att bli döv. Hans mamma kan lite teckenspråk men hon "talar" helst med Dan med hjälp av penna och papper. Dylan, en stark tjej från Wales, är Dans bästa vän. Båda använder teckenspråk, och de önskar att fler gjorde det. Hör...

 • Vanja X och nattmansjorden

  Mia-Maria Lindberg

  Vanja X har en hörselnedsättning och är starkt visuell. Hon bygger fantastiska världar i Minecraft och när Vanja X får chansen att ställa upp i en stor digital arkitekttävling, tackar hon direkt ja. Samtidigt händer det otäcka saker i vardagen. Va...