Pluto och stjärnorna (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
49
Utgivningsdatum
2015-10-26
Förlag
Venaröd Förlag
Illustratör/Fotograf
Viktor Jäderlund
Dimensioner
195 x 145 x 3 mm
Vikt
92 g
ISBN
9789198217216
Pluto och stjärnorna (häftad)

Pluto och stjärnorna

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad, Svenska, 2015-10-26
122
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Boken kan tyvärr inte levereras innan julafton.
Pluto och stjärnorna handlar om Linn, som älskar stjärnor och stjärnsystemet och i vanliga fall sitter på skolbiblioteket och läser böcker om rymden. Men när boken börjar sitter hon i ett väntrum. Linn ska träffa en doktor och undersöka öronen. Pappa är arg och Linn vill inget annat än att gå därifrån. När Linn inte hör vad pappa och doktorn säger, drömmer hon sig iväg till miniplaneten Pluto.

När Linn träffar sköterskan Anna förändras allt. Anna ser Linn med nya ögon och använder teckenspråk. Anna ger även ny information till Linns pappa om teckenspråkets betydelse för språkinlärningen, vilket innebär att pappan öppnar upp för att lära sig teckenspråk i slutet av boken. Linn bär också på en hemlighet. Hon väljer att berätta hemligheten för Anna, men vad kommer Anna att säga?

Pluto och stjärnorna är både en spännande och viktig bok, då den visar ett innanför-perspektiv - hur Linn hanterar kommunikationen i vardagen. Vi ser hur Linn behöver vara steget före och anstränga sig i en auditiv miljö, allt för att koda av meningarna hos de som talar. Som läsare inser vi också hur filosofisk, intelligent och kreativ Linn är, något som hennes pappa inte verkar vara medveten om, då han är alltför fokuserad på att Linn ska höra och tala.

En av kärnfrågorna är: Tänk om det är vi vuxna som behöver ändra vårt språk och sätt att tänka för att kunna möta våra barns behov - och lära känna våra barn på djupet?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Pluto och stjärnorna
 2. +
 3. Dylan Grönöga och jag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dylan Grönöga och jag av Mia-Maria Lindberg (häftad).

Köp båda 2 för 244 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Pluto och stjärnorna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Språk är livet!
  Lina Jerpö, 15 november 2016

  En fantastisk bok med härliga illustrationer. Jag blev djupt berörd av denna fina berättelse och det är så viktigt att det skrivs böcker som på detta sätt visar vikten av språk, teckenspråk!

 2. En underbar bok alla borde läsa!
  Kim M. Kimselius, 12 november 2016

  En helt underbar bok som alla borde läsa. Älskade att jag fick lära mig teckenspråk i slutet.

  En fin berättelse om hur det är att inte vara som alla andra, att inte kunna höra. Men ändå bli accepterad för den man är. Läs den och sprid den så att många får ta del av den här charmiga och mycket lärorika boken!

 3. Att förstå
  Eva Maria Jönsson, 3 augusti 2016

  På tiden att det skrivs böcker som gör att ett barn med hörselnedsättning kan känna igen sig. Jag som förälder till ett idag vuxet barn med grav hörselnedsättning saknade detta så. En fin beskrivning av hur det är att bara höra en liten del av orden som sägs, som att lägga korsord hela tiden. Att förmedla budskapet så fint av hur viktigt teckenspråket är!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Mia-Maria Lindberg

 • Dylan Grönöga och jag

  Mia-Maria Lindberg

  Dan håller på att bli döv. Hans mamma kan lite teckenspråk men hon "talar" helst med Dan med hjälp av penna och papper. Dylan, en stark tjej från Wales, är Dans bästa vän. Båda använder teckenspråk, och de önskar att fler gjorde det. Hör...

Bloggat om Pluto och stjärnorna