Rida ryggen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
0-3 år
Antal sidor
38
Utgivningsdatum
2015-01-01
Upplaga
1
Förlag
Nära Förlag
Originaltitel
Rida ryggen
Illustratör/Fotograf
Z Keller
Dimensioner
223 x 140 x 10 mm
Vikt
248 g
SAB
Hcf
ISBN
9789198217605
Rida ryggen (inbunden)

Rida ryggen

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2015-01-01
149
  • Skickas inom 10-15 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
"Den här boken är en riktig julsaga. Inte innehållet, det är med sin naturromantik en rätt somrig sak, men tillkomsten av den. Författaren Ida Therén såg själv ett behov av barnböcker om det som kallas "nära föräldraskap" (attachment parenting) och bestämde sig för att undersöka intresset. Genom att låta intresserade betala i förskott, så kallad crowdfunding (gruppfinansiering), lyckades hon och det nystartade förlaget Nära förlag också med föresatsen att få ut boken till köparna lagom till jul.

Tillsammans med illustratören Z. Keller har Ida Therén gjort en rätt klassisk småbarnsbok, med enkla utrop och det lilla barnets perspektiv. Samtidigt har de genom text och bild tydligt markerat hur viktigt de tycker att närhet, både fysisk och psykisk, är mellan vuxen och barn. Sjalen är central, och i många kretsar en symbol för ett föräldraskap som bygger på lyhördhet för barnets behov av att fortsätta vara nära även utanför livmodern.

Boken har en mjuk känsla, bjuder in till en mysig lässtund och känns som en perfekt avrundning på en aktiv dag tillsammans med en 1,5-åring. Jag gillar särskilt att varken vuxen eller barn har en uttalad roll eller ett uttalat kön. Alla kan identifiera sig och alla barn-vuxenrelationer inkluderas. Till och med matningssituationen är öppen för tolkning - även om det ligger nära till hands att tolka bilden som en amningsstund skulle barnet kunna dricka flaska under sjalens insynsskydd."
-Eva Emmelin, Skånskan
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rida ryggen
  2. +
  3. Somna med mig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Somna med mig av Ida Therén (inbunden).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ida Therén