Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
167
Utgivningsdatum
2015-09-16
Upplaga
1
Förlag
Glädjens Akademi
Medarbetare
Pettersson, Anneli (form) / Widegren, Magdalena (foto)
Dimensioner
225 x 195 x 20 mm
Vikt
633 g
SAB
Qe:k
ISBN
9789198219913

Trädgården på Gäddeholm

(3 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2015-09-16
309
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Trädgården på Gäddeholms herrgård i Västmanland var under flera hundra år en adelsfamiljs prakt fulla träd gård, full av läckerheter. I drivhusen mognade vindruvor, meloner och tomater och från flera hundra fruktträd skördades äpplen, päron och plommon. Under 1900-talets senare hälft gick trädgården långsamt till vila och idag finns bara enstaka spår kvar.

Spår kan tydas och tolkas. Genom arkeologiska under sök ningar och fynd i arkivens gömmor träder bilden av trädgården fram. Kartor, frölistor och flygfoton ger bilder av trädgårdens form och innehåll. Livet i trädgården ges av de människor som träder fram på arkiv handlingarnas sidor.

Detta är berättelsen om män niskorna som arbetade i herr gårdsträdgården på Gäddeholm. Du får möta trädgårdsmästare och träd gårds drängar vid olika tidpunkter genom år hundra dena och uppleva trädgården genom deras ögon.

Boken är rikt illustrerad både med bilder från gamla arkiv och nytagna fotografier. Följ med på en tidsresa i en trädgård vi inte längre ser.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Trädgården på Gäddeholm
 2. +
 3. Tips & trix : Smarta idéer för alla tillfällen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tips & trix : Smarta idéer för alla tillfällen av Louise Scott (inbunden).

Köp båda 2 för 568 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Trädgården på Gäddeholm. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Vacker och spännande
  Anso, 13 november 2015

  En mycket vacker bok och spännande historia om trädgården på Gäddeholm. Poesi i ord och bild. Intressant att få följa trädgårdens historia genom sina olika trädgårdsmästare.

 2. Förtjusande
  Arne O, 5 november 2015

  En skön läsupplevelse om en trädgårds historia på ett svenskt gods. Snyggt förpackad med både gamla och nya bilder. En bok för den som uppskattar historia och trädgård.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Maria Löfgren