Min mamma, mormor och jag lagar Hållbar Husman (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2019-08-30
Upplaga
1
Förlag
Glädjens Akademi
Medarbetare
Pettersson, Anneli (form) / Nordlander, Pia (foto)
Dimensioner
228 x 193 x 16 mm
Vikt
570 g
SAB
Qca
ISBN
9789198219951
Min mamma, mormor och jag lagar Hållbar Husman (inbunden)

Min mamma, mormor och jag lagar Hållbar Husman

Inbunden Svenska, 2019-08-30
289
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vill du laga vegetarisk eller vegansk husmanskost men inte vet hur du ska komma igång? Eller vill du laga dina gamla favoriter och samtidigt kunna bjuda dina nära och kära som inte äter kött, fisk eller annat som du är van att göra? Då är det här boken för dig.
Boken innehåller översättningar av flera generationers klassiska husmans recept lagade på ett hållbart sätt. Alla recept är vegetariska, de flesta även veganska. Allt från vintervärmande soppor och mustiga grytor till sommarsöta pajer och mormors kakor.
Till detta får du fakta som bland annat förklarar köttets miljöpåverkan och antibiotikaanvändning vid köttproduktion, samt lite tips på hur du kan bidra till en hållbar utveckling. En bra start är att minska köttmängden i matlagningen och använda mer växtbaserade råvaror. Med den här boken kommer du igång. Lycka till!

Carina Färm är teknisk doktor inom miljöteknik och har studerat och arbetat med miljörelaterade frågor i 35 år. Hon har varit lärare och forskare i den akademiska världen i många år. De senaste 15 åren har hon jobbat som chef och ledare med ansvar för vatten- och avfallsfrågor och är idag VD i en kommunal organisation. Förutom att brinna för miljö och hållbarhet, gillar hon matlagning och har gjort en bok som knyter ihop dessa intressen. Bokens recept är klassisk husmanskost från Carinas familj över fyra generationer, översatta till vegetariska och veganska rätter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Min mamma, mormor och jag lagar Hållbar Husman
  2. +
  3. Mat för få - smått och gott för det lilla köket

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mat för få - smått och gott för det lilla köket av Bosse Sandström (kartonnage).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »