Och tack till alla Sveriges människor : invandrade berättar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
65
Utgivningsdatum
2015-05-26
Förlag
Mummelförlaget
Dimensioner
210 x 146 x 4 mm
Vikt
124 g
SAB
G
ISBN
9789198221404
Och tack till alla Sveriges människor : invandrade berättar (häftad)

Och tack till alla Sveriges människor : invandrade berättar

(1 röst)
Häftad Svenska, 2015-05-26
69
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Texterna i den här boken är skrivna av ungdomar och äldre som studerar på Introduktionsprogram - Språkintroduktion, och vuxna på SFI, svenska för invandrare på Nyströmska skolan i Söderköping. Alla har studerat svenska relativt kort tid. Eleverna kommer från olika världsdelar och av olika orsaker, som de berättar om i sina texter. Skrivarbetet har pågått under hösten 2014 och våren 2015.

Boken kom till av en slump, efter ett studiebesök på Nyströmska skolan i Söderköping i maj 2014. Jag (förläggaren) var där tillsammans med Martin Kits, stabschef hos dåvarande socialminister Göran Hägglund, Kristdemokraterna. På sex timmar hann vi träffa många människor och få många intryck.

I en av klasserna presenterades jag av Katrin Fogelby (som för övrigt skrivit efterordet i den här boken och även skrivit boken Mitt fönster mot världen, Mummelförlaget), utbildningsledare och SFI-lärare på skolan, som författare och förläggare. Det väckte nyfikenhet hos eleverna som ställde frågor kring vad en förläggare är och hur det är att skriva en bok med mera. På stående fot föreslog jag att de själva skulle skriva en bok, med hjälp av sin lärare Kerstin Ericsson, som har skrivit förordet till den här boken. Och så blev det.

Korrigeringar av texterna har gjorts, men en hel del av det språk som de skrivande själva använt har lämnats kvar, även det som är "fel". Vi har velat att texterna ska kännas så äkta som de ju också är. I några fall har rätt mycket hjälp behövts; det finns bland de berättande personer som inte gått i skolan och som aldrig formulerat sig tidigare. Men också personer som skriver med större lätthet och ett mer nyanserat språk.

Merit Wager
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Och tack till alla Sveriges människor : invandrade berättar
  2. +
  3. Ordbrand

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ordbrand av Nima Dervish (häftad).

Köp båda 2 för 238 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Och tack till alla Sveriges människor : i...