Och så åt de också : nio svenska livsöden i en smaksatt historia (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
247
Utgivningsdatum
2015-09-24
Upplaga
1
Förlag
Skabetti Books
Dimensioner
215 x 175 x 15 mm
Vikt
658 g
SAB
Qca
ISBN
9789198221916
Och så åt de också : nio svenska livsöden i en smaksatt historia (inbunden)

Och så åt de också : nio svenska livsöden i en smaksatt historia

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2015-09-24

Slutsåld

Årets Kokbok i Sverige 2015! Och så åt de också - har tilldelats den prestigefyllda utmärkelsen: Årets Kokbok, på måltidsakademins årliga prisutdelning. Boken tilldelas priset i kategorin "årets gastronomiska anekdotpris". Historien är full av människor som gått sin egen väg och stakat ut sitt eget öde. Med en syn på omvärlden som inte följer standardramarna har de alltid valt den mindre befolkade stigen - den som kan leda dig vilse, men också ta dig till palatset med de gömda rikedomarna. Robbe Eriksson berättar här, i sin debutbok om livsöden, historier och karriärer som inte låter sig naglas fast i konventioner och likriktning. Här får du träffa vitt skilda personer som Jan Stenbeck, Lasse-Maja, Stig Bergling och Karl XII bland andra. Historierna knyts samman genom bokens gemensamma nämnare: maten de åt, och drycken som hörde till. Allt från Jan Stenbecks vida omtalade brakluncher till Johnny Bodes vidlyftiga skaldjursfrossande och whiskydrickande. Här får du menyerna och recepten som gör att du kan äta som de sanna originalen. Maträtterna och dryckestipsen är komponerade av Riki Simic och David Mortimer-Hawkins, två av de tre författarna bakom succéboken "Fotbollskokboken 2x45 minuter". Det här är en bok som gång på gång får dig att inse att verkligheten inte bara kan överträffa dikten; den tar ut svängarna på sätt som ingen skulle tro vara sant, om det inte de facto hade hänt. Här ger också TV-profilen och kokboksförfattaren Edward Blom ögonblicksbilder om tidsepoker, människor, mat och fenomen. Tillsammans med maten och historierna ger han huvudpersonerna liv och ytterligare dimensioner. När du väl börjat läsa kommer du inte sluta att fascineras.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Och så åt de också : nio svenska livsöden i en smaksatt historia. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Perfekt bok för den som gillar mat och böcker.
  Colomba, 9 januari 2023

  Perfekt bok för den som gillar att laga ( eller bara äta) god mat och att läsa böcker .

  Denna boken är riktigt bra. Köpte den mest för att jag såg namnet " Edward Blom" på pärmen men det är så mycket mer än gourmet mat.

  Faktiskt mer om spännande, udda berättelser om svenska kända och okända människor.

  De var 3 som skrev boken och jag tycker att de gjorde ett himla bra jobb.

  Brukar annars ytterst sällan skriva recensioner ( ..bara om jag verkligen älskar eller starkt ogillar boken)

 2. Fantastisk
  Cerisen, 29 december 2015

  En riktigt bra bok om historia presenterat på ett informativt och underfundigt sätt, detta i kombination med mat och recept blir oslagbart! Rekommenderas varmt till alla som vill ha kul kunskap och ett och annat bra recept. Skiljer sig från den "vanliga" kokboken. Läs!!

Visa alla 2 recensioner