Att lära in ute för hållbar utveckling (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (44.5 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Serie
Att lära in ute
Utgivningsdatum
2022-12-13
Upplaga
1
Förlag
OutdoorTeaching
Illustratör/Fotograf
Lisa Behrenfeldt
ISBN
9789198226614

Att lära in ute för hållbar utveckling E-bok

E-bok (PDF),  Svenska, 2022-12-13
231
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Att lära in ute för hållbar utveckling

Hållbar utveckling ska genomsyra undervisningen i alla skolformer, men hur ska det gå till? Att lära in ute för hållbar utveckling vänder sig till lärare i årskurs F-9 som vill skapa förståelse och sammanhang kring begreppet hållbar utveckling. Boken innehåller övningar som bäst genomförs utomhus på skolgården, i naturen nära skolan eller i samhället, men också konkreta tipspå för- och efterarbete inomhus. Här finns både korta och lite längre övningaroch teman som bidrar till att ge eleverna handlingskompetens, insikt och möjlighet att påverka sin egen situation.

Hållbar utveckling brukar sägas ha tre perspektiv, det ekologiska, det ekonomiska och det sociala. Boken är indelad efter dessa och den ekologiska ingången behandlar bland annat biologisk mångfald och ekosystemtjänster. Den ekonomiska ingången behandlar resurshushållning, livsstil och förädling av mat och andra produkter. Den sociala ingången innehåller övningar som handlar om global rättvisa och demokrati. Alla övningar är ämnesintegrerade och kopieringsunderlag finns sist i boken tillsammans med förklarande ordlistor och relevanta utdrag ur läroplanen.

Under 30 år har naturskolorna i Sverige arbetat för att ställa om till ett hållbart samhälle. Ett åttiotal ämnesövergripande, praktiska och väl beprövade övningar som ger kunskap om och konkretiserar hur eleverna kan bidra till en hållbar utveckling finns nu samlade i Att lära in ute för hållbar utveckling.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Att lära in SFI ute

    Helene Grantz, Stina Lindblad, Mats Wejdmark, Robert Lättman-Masch, Ammi Wohlin

    Den här boken vänder sig till lärare som undervisar vuxna i Svenska för invandrare (SFI), men övningarna går också bra att använda i undervisning för ungdomar som nyligen kommit till Sverige. Många av övningarna har sitt ursprung i boken Att lära ...

  • Att lära in svenska ute : årskurs F-9 och svenska som andraspråk

    Robert Lättman, Mats Wejdmark, Ammi Wohlin, Eva Persson, Helene Grantz

    Att lära in svenska ute Målgrupp: SVENSKA ÅK F-9 Författare: Robert Lättman-Masch, Mats Wejdmark, Ammi Wohlin, Eva Persson, Stina Lindblad, Helene Grantz, Birgitta Sang. Om boken Att lära svenska ute vänder sig till pedagoger från åk F-9 som vill ...