Rätt lätt. 1, Om barnets rättigheter på arabiska (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Arabiska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
22
Utgivningsdatum
2018-04-23
Upplaga
1
Förlag
Rättighetsfokus
Illustratör/Fotograf
Tina Landgren
Dimensioner
255 x 225 x 10 mm
Vikt
333 g
SAB
uOc.01
ISBN
9789198227949
Rätt lätt. 1, Om barnets rättigheter på arabiska (inbunden)

Rätt lätt. 1, Om barnets rättigheter på arabiska

Inbunden Arabiska, 2018-04-23
195
Skickas inom 3-6 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Denna bok vänder sig till de yngsta barnen från 1 år upp till förskoleklass, eller för barn med motsvarande språkkunskaper. Syftet är att berätta för barn både om barnets rättigheter och deras ansvar för varandras rättigheter, samtidigt som det stimulerar deras nyfikenhet och diskussionslust.
Varje rättighet avslutas med en öppen fråga som barnen kan diskutera för att ge dem en möjlighet att tänka till kring rättigheten. Boken bjuder på ett lekfullt sätt in barnen till diskussion och reflektion om rättigheter som rör t.ex. allas lika värde, lek och vila.
Boken har text på både arabiska och svenska, vilket gör att man kan använda den både för läsning på modersmål och som introduktion till svenska.
Barnen får veta mer om rättigheter som att få säga vad man tycker och att lyssna på varandra. Dessutom tar boken upp rätten att få tro på vad man vill och rätten att må så bra som möjligt, samt många fler rättigheter i barnens vardag.
Boken är författad av Susann Swärd som är verksamhetschef för Rättighetsfokus. Rättighetsfokus arbetar för at alla, oavsett ålder, ska kunna förstå vilka de mänskliga rättigheterna är och hur de påverkar oss i vår vardag.
Illustrationerna är gjorda av illustratören Tina Helmersson Landgren, som på ett livsbejakande och fantasifullt sätt förmedlar rättigheterna med humor och träffsäkerhet som får både barn och vuxna att förstå svårare begrepp i barnkonventionen.
Bilderna är illustrerade så att en ettåring ska kunna peka och "prata" på sin nivå, samtidigt som de fungerar som stöd för 5-6 åringar fulla med egna tankar och funderingar. Ju längre man tittar, desto fler roliga detaljer ser man. Naturligtvis finns det en tanke med att bilderna inkluderar mångfald, funktionsnedsättning och ett genusperspektiv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rätt lätt. 1, Om barnets rättigheter på arabiska
  2. +
  3. Läshunden (arabiska och svenska)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Läshunden (arabiska och svenska) av Helena Bross (inbunden).

Köp båda 2 för 361 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »