Handelsstad i förvandling (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2017-09-19
Förlag
Media-Tryck
Dimensioner
239 x 169 x 10 mm
Vikt
357 g
ISBN
9789198233056
Handelsstad i förvandling (häftad)

Handelsstad i förvandling

Häftad Svenska, 2017-09-19
259
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Den här boken tar sin utgångspunkt i den förändrade relationen mellan handel och städer. De senaste decennierna har detaljhandeln förändrats på flera grundläggande sätt. Traditionella butiker befinner sig i en omställningsfas och har fått konkurrens från nya tjänster och alternativa handelsformer. Mycket pekar på att handelns fysiska utbredning kommer att krympa till förmån för den digitala. Samtidigt ställer allt kunnigare kunder utökade krav på sådant som sortiment, kompetens, service och tillgänglighet, information om ursprung och miljöpåverkan. Parallellt med denna utveckling ser vi en fortsatt utbyggnad av handelsplatser belägna utanför tätorterna. Handel utgör en betydande del av ett aktivt stadsliv, något som leder till frågor om vad som kommer att hända med staden om handeln flyttas därifrån. Vilka dynamiker ligger bakom denna omstrukturering? Vad innebär denna utveckling för det traditionella butiksformatet? Vilka möjligheter och utmaningar kan vi ana i de nya former för handel som växer fram?

Genom att undersöka vad detta innebär för handeln i Helsingborgsregionen bidrar den här boken till förståelsen av relationen mellan handel och plats i ett bredare perspektiv. Bokens elva bidrag bygger på erfarenheter från ett regionalt forskningsprojekt som belyser handel i förhållande till stadsliv, konsumtionskultur och digitalisering. Projektet kan beskrivas som ett nyskapande samverkansprojekt mellan akademi, regionala aktörer, näringsidkare och fastighetsägare där fokus på nya butiksformat och konsumtionsformer syftar till att undersöka förutsättningarna för hållbara detaljhandelsstrategier.

Bidragen bygger på olika metoder och skilda forskningsmaterial. En central utgångspunkt har varit att hitta angreppssätt som kan användas för att belysa den komplexitet som finns inom handeln. Samtliga författare är knutna till Institutionen för service management och tjänstevetenskap på Campus Helsingborg, samt till Centrum för handelsforskning vid Lunds universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Handelsstad i förvandling
  2. +
  3. Om tyranni : tjugo lärdomar från det tjugonde århundradet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Om tyranni : tjugo lärdomar från det tjugonde å... av Timothy Snyder (häftad).

Köp båda 2 för 385 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna