Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2015-05-29
Upplaga
1
Förlag
Gawell Förlag
Medarbetare
Pålsson, Ann (red.) / Ristilä, Kai (form) / Engström, Patrik (foto)
Dimensioner
252 x 200 x 15 mm
Vikt
725 g
SAB
Qcab,Rbfa
ISBN
9789198239003

Vélochef : mat för träning och tävling

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2015-05-29

Slutsåld

Vélochef är en kärleksförklaring till mat och cykling.
Stjärnkocken och numera Team Sky's kock Henrik Orre har lagat supergoda och näringsriktiga rätter för cyklister och andra som tränar - och givetvis alla som älskar god mat! I de olika kapitlen Prévélo, Vélo och Aprèsvelo har Henrik utvecklat recept som passar före, under och efter träningspassen eller tävlingen. God och lättlagad mat ofta med en överraskande twist och gjord på bra råvaror som tillgodoser näringsbehoven vid prestation och återhämtning.
Här finns också personliga hemma hos-möten med några av världens främsta cyklister. Emma Johansson,
Edvald Boasson Hagen och Richie Porte.
Ett besök hos cykelram tillverkaren Passoni utanför Milano. Och så får vi följa med Team Sky bakom kulisserna under cykeltävlingen Paris-Nice i mars 2015.
Henrik Orre är kock hos det världsberömda Brittiska cykellaget Team Sky. Han har varit medlem i det norska kocklandslaget och vann VM guld åt Norge 2006. Han har jobbat med Matthias Dahlgren både på Bon Lloc och som kökschef på Matsalen Grand Hotell.
Boken är rikt illustrerad med fantastiska fotografier tagna av Patrik Engström, som själv är cyklist sedan barnsben.
Två utdrag ur bokens förord skrivet av Roberto Vacci.
(Legendarisk sportkomentator och föredetta tävlingscyklist).
"Detta är en bok som med bild och text dels inspirerar dig att fördjupa din kärlek till cykelsporten, dels ger dig samma upplevelse som jag fick som grabb; att äta god mat".
"Henrik Orre har med sig erfarenheten från både cykelsporten och gastronomins värld. Det är ingen tillfällighet att bland andra Norges landslag i cykling samt världens största cykellag, Team Sky, anlitat honom. Han är ju världsmästare. Kanske kan denna bok hjälpa dig att också bli en. Eller åtminstone att få dig att känna dig som en".
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Henrik Orre