Konstnärliga interventioner i organisationer - Fallet TILLT - en föregångare i branschen (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
308
Utgivningsdatum
2017-12-06
Förlag
GML-förlag
ISBN
9789198242140
Konstnärliga interventioner i organisationer - Fallet TILLT - en föregångare i branschen (häftad)

Konstnärliga interventioner i organisationer - Fallet TILLT - en föregångare i branschen

Häftad Svenska, 2017-12-06
396
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Den här boken handlar om TILLT, ett företag som arbetar med "konstnärsdrivet utvecklingsarbete" - och som troligen är det företag i världen som har mest erfarenheter av detta.

Boken är både teoretisk och empirisk. Den diskuterar vad konst är och vad konstnärliga interventioner i företag är och vad de kan leda till. Den låter också läsaren i två etnografiskt verklighetsnära skildringar följa med i verksamheten inom ett par s.k. "innovationslabb". Dessutom innehåller den ett antal olika "ironiska analyser" av TILLT:s verksamhet, mot bakgrund av en teoretisk diskussion av hur ironi kan användas som konstruktiv trop.

"Ulla Johansson Sköldberg sätter konsten först i sin bok om hur arbetslivet kan humaniseras med konstnärliga interventioner. Vill man ändra och förbättra organisationer med konst, då måste det ske på konstens villkor! Start with Art!" (Pierre Guillet de Monthoux).

Ulla Johansson Sköldberg, fil dr, är f.d. professor i design management vid HDK (Högskolan för Design och Konsthantverk vid Göteborgs Universitet). Dessförinnan var hon docent vid Handelshögskolan och grundare samt föreståndare för Business & Design Lab, ett samarbete mellan Handelshögskolan och Konstnärliga fakulteten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Konstnärliga interventioner i organisationer - Fallet TILLT - en föregångare i branschen
  2. +
  3. Maktens många ansikten : teorier och idéer om makt under två och ett halvt tusen år

De som köpt den här boken har ofta också köpt Maktens många ansikten : teorier och idéer om m... av Kaj Sköldberg (häftad).

Köp båda 2 för 911 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »