I ritens rum : om mötet mellan tyg och människa (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
ArtMonitor avhandling (del 55)
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2016-04-01
Förlag
ArtMonitor Avhandling
Dimensioner
10 x 240 x 170 mm
Vikt
366 g
ISBN
9789198242249
I ritens rum : om mötet mellan tyg och människa (häftad)

I ritens rum : om mötet mellan tyg och människa

Häftad Svenska, 2016-04-01
258
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Begravningstextil i form av bårtäcken är en gammal tradition som under de senaste årtiondena fått förnyad aktualitet och Birgitta Nordströms arbete med att väva bårtäcken ligger till grund för hennes konstnärliga forskning. Genom vävningen och erfarenheter i samband med begravningar har tanken på en ny textil fötts, en svepefilt till förlossningsvården, avsedd för barn som föds döda eller som avlider i samband med förlossning. Undersökningen riktar sig inåt mot ett konstnärligt görande och utåt där textilen prövas i sitt sammanhang - att svepa och att täcka är två centrala textila handlingar när en människa dör. Tyget blir en symbol för avskiljande men är samtidigt, i svepningens gest, famnande. På så sätt kan textilen bli till taktilt språk och del i sorgeprocessen.

Birgitta Nordström är lektor i konsthantverk med inriktning textil konst vid Högskolan för design och konsthantverk vid Göteborgs universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. I ritens rum : om mötet mellan tyg och människa
  2. +
  3. En ny kameraövervakning. SOU 2017:55 : Betänkande från Utredningen om kameraövervakning - brottsbekämpning och integritetsskydd

De som köpt den här boken har ofta också köpt En ny kameraövervakning. SOU 2017:55 : Betänkan... av Justitiedepartementet (häftad).

Köp båda 2 för 957 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »