Lerbaserad erfarenhet och språklighet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
231
Utgivningsdatum
2017-01-18
Förlag
ArtMonitor Avhandling
Dimensioner
238 x 168 x 16 mm
Vikt
508 g
ISBN
9789198242348
Lerbaserad erfarenhet och språklighet (häftad)

Lerbaserad erfarenhet och språklighet

Häftad Svenska, 2017-01-18
258
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
I rollen som verksam keramiker sedan 30 år, har Mårten Medbo alltid sett sig själv som en språklig utövare. Ibland mer medvetet, ibland mindre, men för honom är leran alltid ett sätt att kommunicera. Han menar att konsten är en språklig praktik och att det är hantverket som gör konsten tillgänglig och för att förstå nyanserna och för att kunna gå på djupet är språklig träning central i alla språk.

Med utgångspunkt i sin yrkeserfarenhet reflekterar han i avhandlingen Lerbaserad erfarenhet och språklighet över hantverkets relation till såväl konsten som akademin. Med förståelsen som följer av den inledande reflektionen, görs en kritisk granskning av konsthantverkets plats i samtiden.

Avhandlingen belyser främst teoripraktiken, alltså den praktik som svarar för teoribildningen inom konsthantverket. Här undersöks de underliggande föreställningar och ideologier teoripraktiken vilar på. En ideologisk bas som ger upphov till föreställningar om tom form, immateriell konst och material som konstnärligt hinder. Avhandlingen bidrar på så sätt till teoribildningen kring konsthantverksteorins praktik.

Genom Lerbaserad erfarenhet och språklighet blev Mårten Medbo först i Sverige med att disputera i forskarutbildningsämnet konsthantverk på HDK - Högskolan för design och konsthantverk vid Göteborgs universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lerbaserad erfarenhet och språklighet
  2. +
  3. Att peka ut det osynliga : en didaktisk studie av taktart i musik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att peka ut det osynliga : en didaktisk studie ... av Cecilia Wallerstedt (häftad).

Köp båda 2 för 507 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »