Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2016-09-28
Förlag
Stevali
Medarbetare
Clason, Anna (form)
Dimensioner
215 x 245 x 20 mm
Vikt
979 g
SAB
Rbeab
ISBN
9789198242423
Sanity : hästen som förändrade våra liv (inbunden)

Sanity : hästen som förändrade våra liv

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2016-09-28
339
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Sanity Hästen som förändrade våra liv

Den fantastiska sannsagan om en drömhäst. Rikt illustrerad med unikt bildmaterial.

Det här är boken om drömhästen Sanity och en udda skara människor som plötsligt blivit hästägare genom julklappar, farsdagpresenter och andra gåvor. Sanity tränades av Malin Löfgren och representerade Jämtland i Rixtravet. Det gick bra för Sanity i tävlingen, riktigt bra. Stall Jämtland stod som segrare och här startade det riktiga äventyret när Sanity blev en folkrörelse i miniatyr.

Hösten 2008 kom radioprofilen Gert Fylking med en ide. Han ville att helt vanliga människor skulle fa chansen att äga en travhäst. 16 hästar och lika många travtränare runt om i landet valdes ut och representerade varsitt landskap. Varje häst såldes i 1000 andelar för 300 kronor. En av hästarna var Sanity och en travsaga utan motstycke hade tagit sin början!

Tränare Malin Löfgren har kämpat på med stjärnan samtidigt som hon blev gravid och senare ensamstående mamma. Tillsammans med sin syster Moa har de tagit hand om både Sanity och Malins son Charlie. Att följa Sanitys framgangsresa genom både ägarnas största upplevelser och systrarnas hårda arbete är en läsupplevelse för alla som gillar en bra historia. Med lyckligt slut.

Kajsa Gustafsson är en av Sveriges mest erfarna och respekterade travjournalister. Hon är uppväxt på en hästgård i Luleå. Hennes journalistiska karriär startade på Sveriges Radio i Umeå.
Sen dess har hon mestadels synts i olika produktioner inom trav-tv, varit trav-banechef och producerat två dokumentärfilmer som båda visats i TV4. Nu jobbar hon som producent, redaktör, konferencier, reporter och programledare. Kajsas hjärta slår för att visa den folkliga sidan av travsporten och hästarna. Som alla älskar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sanity : hästen som förändrade våra liv
  2. +
  3. Rätt spår : vägen till vinnarcirkeln

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rätt spår : vägen till vinnarcirkeln av Ulf Bertilsson, Even Elvenes, Carin Wrange (inbunden).

Köp båda 2 för 759 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sanity : hästen som förändrade våra liv. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En gripande historia
    Rolf Håkan Ingemar Dulén, 29 augusti 2018

    En berättelse från en tid som inte ligger allt för långt borta. Det är lite av "Ego Boy-känsla" över den. Tillfälligheternas spel, den lilla tränaren och så har man ju upplevt den lite vid sidan om. Det var svårt att lägga ifrån sig boken innan man kom till sista sidan.

Visa alla 1 recensioner