Fler böcker inom
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
271
Utgivningsdatum
2016-05-23
Upplaga
1
Förlag
Stevali
Medarbetare
Törnberg, Mia (red.) / Clason, Anna (form)
Dimensioner
260 x 215 x 25 mm
Vikt
1169 g
SAB
Rbeaa
ISBN
9789198242430
Elitloppet : en dag om året! (inbunden)

Elitloppet : en dag om året!

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2016-05-23
342
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
ELITLOPPET EN GÅNG OM ÅRET!
Idag är Elitloppet travvärldens största löpning tillsammans med Hambletonian Stakes i USA och Prix d Amerique i Frankrike. Sista söndagen i maj är sedan många år tillbaka ett heligt datum för alla travintresserade och varje år sedan starten 1952 samlar Elitloppet hästar, kuskar, tränare och inte minst åskådare från alla världens hörn.

Elitloppet ar ett av de storsta arliga sportevenemangen i Sverige och har varit sa sedan loppets tillkomst for mer an 60 ar sedan. Solvalla skulle fira sin 25-arsdag med en jubileumslopning i september 1952. Loppet blev en sadan braksucce - tyske storstjarnan Permit besegrade svenska drottningen Frances Bulwark - att redan samma dag som loppet avgjordes bestamde sig styrelsen for Stockholms Travsallskap for att permanenta lopningen och namnge den Solvallas Internationella Elitlopp.

Den har boken berattar historien om Elitloppet. En unik, faktaspackad kavalkad som innehaller allt som bade travalskaren och kalenderbitaren kan onska sig. Rikt illustrerad med ett, i manga fall, unikt bildmaterial.

OM FORFATTAREN
Claes Freidenvall, journalist pa Travronden i snart 30 ar, har gjort en djupdykning i Elitloppet och dess historia sedan 1952. Har finns all tankbar fakta, alla vinnare, tranare, korsvenner, agare och inte minst alla travare som deltagit i Elitloppet. Dessutom kryddat med manga andra historier om den lopning som betytt mer an nagon annan for att satta Sveriges namn pa varldens travkarta.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Elitloppet : en dag om året!
  2. +
  3. Äventyr med bilen : en guidebok till Europas bästa bilvägar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Äventyr med bilen : en guidebok till Europas bä... av Mats Drougge (inbunden).

Köp båda 2 för 531 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »