Waterlife (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Engelska
Antal sidor
64
Utgivningsdatum
2017-03-04
Upplaga
1
Förlag
Förlag Waterglobe Productions
Medarbetare
Wramén, Marko T. (form) / Thorbjörnsson, Anna W. (foto) / Wramén, Marko T. (foto)
ISBN
9789198242522
Waterlife (häftad)

Waterlife

Häftad Engelska, 2017-03-04
223
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Fotograferna Anna W Thorbjörnsson och Marko T Wramén har ett gemensamt undervattens-konstfotoprojekt - Waterlife. Våren 2016 belönades det i den stora fototävlingen International PhotoShoot Awards Nude 2016. Waterlife valdes också ut för visning på Festival Européen de la Photo de Nu i Arles i maj 2016 samt ställdes ut på konsthallen Kunsthal 45 i Den Helder, Nederländerna i september 2016 och på Galleri Capture Café i Malmö i mars 2017.

Paret fick 2015 sin son Gustav och det var under graviditeten som de två precis som många andra blivande föräldrarna funderade kring livet och dess tillblivelse.

- Allt liv kommer ursprungligen från havet. Vår kropp består mestadels av vatten och vatten är en förutsättning för liv på vår planet. Det här gick vi och funderade på samtidigt som vårt barn svävade i sin egen vattensfär i Annas mage.

Under sin smekmånadsresa började därför paret fotografera under vattnet i kristallklara källor. Anna, gravid i sjätte månaden, svävar fritt under vattnet med barnet svävandes inuti sig själv i sitt eget inre hav. Bilderna fångar en drömsk atmosfär samtidigt som de leker med vatten som bärande medium för allt liv.

Efter födseln fortsatte projektet med bilder tagna bland annat i Atlanten.

- Vi i Sverige är otroligt bortskämda med stor tillgång till rent vatten. Efter att ha arbetat med bland annat bistånd i Mellanöstern är vi akut medvetna om hur värdefullt rent vatten är en ynnest. Därför är det viktigt att fler förstår hur viktigt det är att bevara våra vatten och hav rena.

Anna W Thorbjörnsson och Marko T Wramén är båda fotografer och författare med internationell verksamhet. Samtidigt som de reser runt i världen tillsammans med sin lille son (nu 21 månader gammal) och skriver reseguideböcker arbetar de med foto- och filmuppdrag för företag, organisationer och magasin samt med sina egna konstprojekt och böcker. Det kanadensiska priset blir Anna W Thorbjörnssons första internationella utmärkelse medan Marko T Wramén tidigare mottagit sex internationella priser för sina filmer och fotografier.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Waterlife
  2. +
  3. Faith, Hope and Carnage

De som köpt den här boken har ofta också köpt Faith, Hope and Carnage av Nick Cave, Sean O'Hagan (inbunden).

Köp båda 2 för 444 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna