Stadsträdgården i Karlstad / The city garden in Karlstad (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
212
Utgivningsdatum
2019-04-24
Upplaga
1
Förlag
Förlag Per Berggrén
Originaltitel
Stadsträdgården i Karlstad
Dimensioner
295 x 290 x 25 mm
Vikt
1640 g
SAB
Qe(yb)
ISBN
9789198249149
Stadsträdgården i Karlstad / The city garden in Karlstad (inbunden)

Stadsträdgården i Karlstad / The city garden in Karlstad

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2019-04-24
339
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Karlstads stadsträdgård anlades redan på 1860-talet. Från början bestod den av en rekreationsdel och en avdelning för odling av grönsaker och frukt till Karlstads invånare, åtskilda av en 600 meter lång ekallé. Tyvärr brann den älskade restaurangen från 1800-talets slut ned 1959 genom ett pyromandåd.

Stadsträdgården föll i glömska efter branden och stadens planerare sneglade på markområdet och ansåg att det skulle kunna användas till bostäder och kontorslokaler. De styrande fick emellertid upp ögonen för värdet av en grön lunga mitt i staden och 1993 gavs Anders Blomqvist och Alf Hevelius i uppdrag att restaurera stadsträdgården. Det är resultatet av detta vi ser och njuter av i dag.

Stadsträdgården innehåller cirka 800 olika arter och har unika växter från hela norra halvklotet. Särskilt fascinerande är att en vinterdag se och känna doften av blommande japansk och kinesisk trollhassel eller att en vårdag vandra bland ett tiotal olika blommande magnolior.

Ett urval av Stadsträdgårdens arter, verksam-heter och historia presenteras i boken med vackra färgbilder och historiska svartvita bilder. Boken har korta beskrivande texter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Stadsträdgården i Karlstad / The city garden in Karlstad
  2. +
  3. Hus i Karlstad : genom konstnärens ögon

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hus i Karlstad : genom konstnärens ögon av Jessica Stuart-Beck, Inger Berggrén, Barbro Järliden (inbunden).

Köp båda 2 för 538 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Bloggat om Stadsträdgården i Karlstad / The city gar...