Mångfald i praktiken : handbok för verksamhetsutveckling (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Inläsare
Per Lagergren
Utgivningsdatum
2014-06-01
Upplaga
1
Förlag
ID Förlag
Dimensioner
190 x 135 x 10 mm
Vikt
93 g
SAB
Qbfb
ISBN
9789198251029
Mångfald i praktiken : handbok för verksamhetsutveckling (cd-bok)

Mångfald i praktiken : handbok för verksamhetsutveckling

CD-bok Svenska, 2014-06-01
179
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Varför ska arbetsplatser satsa på mångfald? Är det lönsamt? Hur ska chefer och medarbetare agera i praktiken för att ta till vara mångfaldens fördelar? Hur man mångfald mätas och hur följer man upp mångfaldsarbete?

"Mångfald i praktiken" ger svar på dessa och många andra frågor. Boken vänder sig till dig som är chef eller ledare, men även till HR-personal och medarbetare. Den beskriver hur arbetsplatser och organisationer, genom ett framgångsrikt mångfaldsarbete, kan bli mer attraktiva och konkurrenskraftiga. Genomgående varvas erfarenheter från arbetsplatser och resultat av forskning med praktiska tips och diskussionsfrågor.

Nyckeln till framgång är att organisationens kultur är inkluderande och att chefer praktiserar ett inkluderande ledarskap. Hur detta kan åstadkommas utgör en central del av boken. Fokus ligger även på hur rekryteringsprocessen och processerna för karriär och utveckling kan utvecklas så att kompetenta personer inte sorteras bort på osakliga grunder vid rekrytering, utveckling och befordran.

Gabriella Fägerlind (civ. ing.) arbetar sedan 1998 som organisationskonsult med fokus på jämställdhet och mångfald. Hon har bred erfarenhet av jämställdhets- och mångfaldsarbete inom privat, offentlig och ideell sektor. Hon har även skrivit "Jämställdhet i praktiken" (2009).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mångfald i praktiken : handbok för verksamhetsutveckling
  2. +
  3. Arbetsanalys och personbedömning - - att öka träffsäkerheten vid urval och rekrytering

De som köpt den här boken har ofta också köpt Arbetsanalys och personbedömning - - att öka tr... av Edith Kahlke, Victor Schmidt (häftad).

Köp båda 2 för 626 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gabriella Fägerlind

Bloggat om Mångfald i praktiken : handbok för verksa...