Räkna med jämlikhet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
185
Utgivningsdatum
2015-07-31
Upplaga
1
Förlag
ID Förlag
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
277 g
ISBN
9789198251036
Räkna med jämlikhet (häftad)

Räkna med jämlikhet

Häftad Svenska, 2015-07-31
332
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Går det att mäta maktens djupare aspekter, eller måste statistik om jämlikhet stanna vid att "räkna huvuden"? Och när du inte en kan "räkna huvuden" för någon diskrimineringsorsak, hur gör du då? Vilken är statistikens roll i ett jämlikhetsarbete? Hur kan den användas? Vilka för- och nackdelar har den?

Hur gör du rent praktiskt? Hur ställer du bra enkätfrågor? De stora tabellerna som uppstår när du delar in utifrån flera diskrimineringsgrunder, hur gör du dem läsliga?

"Räkna med jämlikhet" förklarar på ett pedagogiskt sätt de vanligaste utmaningarna och de bästa knepen för att förbereda, ta fram och använda statistik i jämlikhetsarbetet. Den ger många praktiska exempel. Boken vänder sig till dig som arbetar med jämlikhet, antidiskriminering, likabehandling eller inkludering och vill ta statistiken till hjälp, samt till dig som arbetar med statistik som ska användas för jämlikhetsarbete.

Christina Ahlzén är statsvetare och jämlikhetskonsult och har under många år arbetat med jämställdhetsintegrering och inkludering i offentlig sektor, privata företag och ideella organisationer, se www.medida.se
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Räkna med jämlikhet
  2. +
  3. Intersektionalitet - Kritiska reflektioner över (o)jämlikhetens landskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Intersektionalitet - Kritiska reflektioner över... av Paulina De Los Reyes, Diana Mulinari (häftad).

Köp båda 2 för 617 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Räkna med jämlikhet