En man av stil och smak (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Fallet Cornelia Karlsson (del 2)
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2015-09-01
Förlag
Undrentide
Dimensioner
177 x 110 x 17 mm
Vikt
126 g
SAB
Hc
ISBN
9789198251821
En man av stil och smak (pocket)

En man av stil och smak

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2015-09-01
79
 • Skickas inom 5-8 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Huvudperson i denna skräckroman är CeO Molin. Han har tidigare levt ett rikt liv och haft ett omfattande umgänge. Hans spektakulära fester i paradvåningen vid Johannes kyrkogård i centrala Stockholm är vida beryktade. Han har varit en lebeman, en man av stil och smak, och dessutom en gentlemannatjuv på jakt efter ovärderliga inkunabler.

När vi nu möter honom håller hans förflutna på att komma ifatt honom. För CeO Molin kommer alldeles säkert att kunna knytas till stölderna på sin arbetsplats vid Kungliga Biblioteket. Allt detta överskuggas dock av ett virvlande och alltmer skrämmande skeende där dunkla makter slåss om kontrollen över såväl hans liv som död och vad som eventuellt kan komma därefter.

En man av stil och smak är en fristående fortsättning på Anders Fagers förra roman, Jag såg henne idag i receptionen, och liksom tidigare utspelas berättelsen i ett Stockholm som både liknar och inte liknar vår vanliga huvudstad. Det är en stad där mörka skuggor lurar, där uråldriga hemliga sällskap kämpar om makten över demoniska krafter, och där utgången förblir oviss in i det sista.

En man av stil och smak är en skräckhistoria, men det är också en berättelse som speglar vår egen samtid, en berättelse om ett Stockholm så som det kanske ser ut bakom sprickorna i den välpolerade ytan.

?? en av våra mer aparta, och därmed intressanta, samtidsskildrare.?

Dagens Nyheter
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En man av stil och smak
 2. +
 3. Ingemar Fredmans epistlar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ingemar Fredmans epistlar av Anders Fager (kartonnage).

Köp båda 2 för 390 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En man av stil och smak. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Sveriges Lovecraft slår till igen
  Mikael Härdig , 18 februari 2021

  För några år sedan läste jag "Samlade svenska kulter" av Anders Fager och blev snabbt förtjust i det där med att få besöka ett samtida Sverige präglat av Lovecrafts mytologi. Novell för novell steg jag allt djupare ner i det angenäma mörker som han skapade med sina mer eller mindre levande karaktärer och deras öden.

  Det var först nu för ett litet tag sedan som jag blev medveten om att det finns fler böcker som utspelar sig i samma värld, och "En man av stil och smak" blev mitt först... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anders Fager