Boken om Linnéa (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
152
Utgivningsdatum
2021-05-05
Förlag
Birger Gran Data
SAB
Ld
ISBN
9789198255379
Boken om Linnéa (häftad)

Boken om Linnéa

Häftad Svenska, 2021-05-05
270
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Efter många års släktforskning och publicering av ett antal böcker med olika vinklingar på släktens historia, i några fall tillbaka till 1500-talet, har det känts angeläget att uppmärksamma mamma Linnéa med en egen bok. Hon har ju hela tiden funnits med i bakgrunden, trots att vi vet att hennes totala engagemang och oförtröttliga arbete i hemmet och på gården var en förutsättning för att allt skulle fungera. När jag väckte idén fick jag genast positiv respons från min syskon.
Det fanns en hel del material att använda som stomme. Dels fanns alla bilder som scannats in från gamla fotoalbum i Granbo och bilder som vi tagit när vi, Linnéas barn, började använda kameror själva. I boken ompappa Sven finns ju också Linnéa omnämnd till och från och där kan man få en kronologi som ramverk. För att att få mer liv och ande på detta ramverk har mina syskon bidragit med berättelser, minnen och händelser som rör vår mamma. Ur släktforskningsregistren har jag tagit med berättelser om några av Linnéas tidigare förfäder, några generationer tillbaka, då ju vissa av dem har lämnat rätt anmärkningsvärda spår efter sig.
Sammantaget har detta utmynnat i denna bok som förhoppningsvis ska kunna ge en levande bild av vardag och livsvillkor för en nybyggarhustru och hennes familj i Norrbottens inland under mellersta delen av 1900-talet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Boken om Linnéa
  2. +
  3. Hemmansägare Sven W. Grahn. Levnadsbeskrivning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hemmansägare Sven W. Grahn. Levnadsbeskrivning av Birger Grahn (häftad).

Köp båda 2 för 499 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Birger Grahn