Generation Loss (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Serie
Cass Neary (del 1)
Antal sidor
333
Utgivningsdatum
2016-03-01
Förlag
Constant Reader
Översättare
Linda Skugge
Originaltitel
Generation Loss
Dimensioner
210 x 135 x 24 mm
Vikt
352 g
SAB
Hce
ISBN
9789198261042

Generation Loss

(6 röster)  |   Läs 1 recension
Storpocket,  Svenska, 2016-03-01

Slutsåld

Patricia Highsmith möter Patti Smith i denna fängslande litterära thriller. Cass Neary gjorde sig ett namn under sjuttiotalets punkscen i New York. Hennes fotografier av musikerna och deras entourage, de ökända, de fördömda och de döda skänkte henne femton minuter av framgång.

Trettio år senare är hon på glid, på väg ned och är nästan bortglömd när en gammal bekant av ren barmhärtighet skickar henne på ett jobb för att intervjua en skygg fotograf som bor på en ö utanför Maine. När hon kommer dit hamnar hon mitt i en sedan decennier olöst gåta som fortfarande skördar offer, och hon letar efter en slutgiltig lösning.

- Amoral speedfreak crankhead kleptomaniac murderous rage-filled alcoholic bisexual heavily tattooed American female photographer, så beskriver Elizabeth Hand själv sin litterära skapelse Cass Neary som fått kultstatus bland Hands hängivna läsare.

Bestsellerförfattaren Elizabeth Hand har förutom serien om Cass Neary skrivit de prisbelönta romanerna Winterlong, Waking the moon, Glimmering och Mortal love. Hennes romaner har belönats med alltifrån Nebula och World Fantasy till International Horror Guild Awards. Romanerna har även valts av New York Times och Washington Post Notable Books. Hand bor i Maine och London med sin familj.

"Cass Neary får Lisbeth Salander framstå som ett utmärkt mentalt stabilt föredöme." Publishers Weekly

"Fastän Generation Loss är uppbyggd som en thriller har den en djupare resonansbotten. En mörk och snygg roman." The Washington Post Book World

"Grattis, du som ännu inte lärt känna Cass Neary - här har du en motvillig hjältinna som är omöjlig att motstå" - Mats Strandberg, författare till bland andra Cirkeln och Färjan.

"Tänk Twin Peaks möter Stephen King i punkig outsiderskrud med - äntligen! - en stenhård kvinna i medelåldern som vägrar vara till lags. Faktum är att Cass inte ens existerar i samma universum som detta vara till lags. Liksom en annan mörkerälskling, Libby Day i Gillian Flynns Dark Places, har Cass en elakhet i sig, verklig som ett organ. Hon litar inte på någon, och har all anledning till det. Läser ni böckerna kommer ni få veta varför." Helena Dahlgren, bloggen dark places
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Generation Loss. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Generation Loss
    Roland H, 1 augusti 2016

    En av de bästa kriminalromaner som jag läst på länge. Bra intrig, fin miljökänsla och intressanta karaktärer. Spänningen tilltar sakta men säkert fram till det rafflande slutet. Med en originell huvudperson som inte är helt lätt att gilla men som är desto mer fascinerande att lära känna.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Elizabeth Hand