I det här jävla landet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
140
Utgivningsdatum
2016-08-05
Upplaga
1
Förlag
Placenta Förlag
Medarbetare
Enström, K. J. Elton (form) / Nicander, Anders (foto)
Illustratör/Fotograf
Kent Wisti
Dimensioner
205 x 205 x 23 mm
Vikt
647 g
SAB
Hc.017
ISBN
9789198269406
I det här jävla landet (inbunden)

I det här jävla landet

(26 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-08-05

Slutsåld

I verket I Det Här Jävla Landet sammanställs många av Wistis fantastiska satirteckningar. Här tas tempen på vår samtid och författaren väjer aldrig för orättvisor och är obarmhärtig i sin finurliga kritik. Med enkla ansiktsporträtt och kort dialog agerar Wisti buktalaren som lägger sig så nära den han porträtterar att det orimliga och komiska i deras budskap avslöjas. Ingen står säker, oavsett om du är sverigevän, nättroll, präst eller kung.

Kent Wisti är satiriker, konstnär, grafiker och präst. Hans hyllade teckningar som sprids överallt i sociala medier samlas nu av Placenta. Han är bosatt i Lund och är universitetspräst på Malmö Högskola.

Längst bak i boken finns fem av förlagets favoritteckningar perforerade för läsaren att riva ut och sätta upp. Media om boken:
"När Placenta förlag nu samlat bilderna i en fin utgåva med titeln "I det här jävla landet" slår det mig hur överlägsen boken är för min upplevelse av skämten. En skärm kan inte konkurrera med känslan, bläddrandet eller överblicken." /Olof Åkerlund, Sydsvenskan
"Något rör vid hjärtat när jag läser förordet till Kent Wistis nysläppta bok I det här jävla landet, en samling av hans satirteckningar som släpptes under Way out west-festivalen. I tider när det känns som att rasism, antifeminism, hot och hat tar allt mer plats i det offentliga samtalet är det lätt att känna sig uppgiven. Glömma att det också finns goda krafter. Men ibland kan faktiskt ett enda gott fniss peta omkull ängsligt resta murar." /Ellinor Skagegård, UNT
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av I det här jävla landet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Underfundig.
  Pär-Henry Ekberg, 16 oktober 2017

  Den ligger så jag alltid kan få tag på den. Den blåser bort dagens tristess och ger en stunds underhållning och uppryckning.

 2. En drabbande bok..!
  Helena Strander, 2 januari 2017

  Wisti har väl fångat tidens brännande frågor om medmänsklighet, rädsla och engagemang.
  Han mixar humor, klarsynthet och kärlek med sina träffande teckningar ...
  Oslagbart !!

 3. Rolig OCH tankeväckande...
  E, 17 september 2016

  ...är en oslagbar kombination! Humor är ett starkt vapen i kampen mot fördomar, inskränkthet och tanklöshet. Mera ironi åt folket!

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om I det här jävla landet