Bruno Mathsson-priset 2015: Claesson Koivisto Rune (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden (Klotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
76
Utgivningsdatum
2015-10-03
Upplaga
1
Utmärkelser
Bruno Mathsson-priset 2015
Förlag
Vandalorum
Medarbetare
Bohman, Fredrik (form) / E:son Lindman, Åke (foto) / Engqust, Patrik (foto)
Dimensioner
220 x 150 x 10 mm
Vikt
298 g
ISBN
9789198272307

Bruno Mathsson-priset 2015: Claesson Koivisto Rune

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2015-10-03
127
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vinnarna av 2015 års Bruno Mathsson-pris är de Stockholms-baserade arkitekterna och formgivarna Claesson Koivisto Rune. De har i över tjugo års tid varit ett kraftfält i internationell arkitektur och formgivning. Denna bok berättar i bild och text om ett sextiotal av deras projekt från debuten med Villa Wabi 1994 - via möbler, belysning, textilier, golv, villor m.m. - till galleribyggnaden i Marfa i Texas som invigdes tidigare i år. Boken ges ut av Vandalorum i samband med prisutdelningen och invigningen av Claesson Koivisto Runes utställning på museet.

Bruno Mathsson-priset är ett av de stora formgivningsprisen i Norden med en prissumma på 250 000 kronor. Styrelsen för Karin och Bruno Mathssons fond, som delar ut priset, skriver så här i sin motivering:

"Mårten Claesson, Eero Koivisto och Ola Rune inledde sitt samarbete redan första dagen på Konstfack. Med sitt examensarbete betonade de kopplingen mellan arkitektur, rumsgestaltning och formgivning av föremål. Sedan dess har de finslipat sin designfilosofi genom att skala ner till kärnan och utveckla sambanden mellan funktion och estetik. En finslipning som även har tillfört dimensioner av humor. Claesson Koivisto Rune har med sina omfattande internationella uppdrag haft en betydelsefull roll för att öka intresset i världen för samtida svensk design."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bruno Mathsson-priset 2015: Claesson Koivisto Rune
  2. +
  3. Livslång rörelse : en essä om Ola Billgrens konstnärskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Livslång rörelse : en essä om Ola Billgrens kon... av Douglas Feuk (häftad).

Köp båda 2 för 394 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna