Apelsinerna faller (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
296
Utgivningsdatum
2018-11-17
Upplaga
1
Förlag
Staika Förlag
Originaltitel
APELSINERNA FALLER
Dimensioner
230 x 160 x 25 mm
Vikt
660 g
SAB
Hc
ISBN
9789198277074
Apelsinerna faller (inbunden)

Apelsinerna faller

Inbunden Svenska, 2018-11-17
219
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Ett har jag i alla fall lärt mig av att leva i Grekland: Jag fruktar intet och hoppas på intet - jag är fri. Ariane Wahlgren, Aten
Apelsinerna faller är en roman om taggtrådsstängsel, hopp och förtvivlan och om varför Europa bara är en myt. Romanen kretsar kring Ariane Wahlgren, Sveriges Radios korrespondent under juntatiden i Grekland. Romanen frågar: Vem var Ariane? Vad är Frihet?
Romanen berättas av en kackerlacka, en författare samt journalisten Hanna Meyer. Tillsammans och var för sig berättar de om Ariane Wahlgren, om Grekland under juntatiden och i nutiden, om Island och Sverige.
"Och vem var Ariane?" Så börjar en artikel som stipendiaten Hanna hittar i Ariane Wahlgrens författarhus i Aten. Hanna hör inte längre fåglarna, ljuden från bilarna, grannens hund som skäller. Glömmer nutidens kris. Hon läser. Läser om HÅRET, RÖSTEN, KJOLEN. Läser om Ariane som var nitton år när hon kom till Stockholm från Berlin 1937. Hon dansade balett, översatte poesi och umgicks i kretsarna kring Artur Lundkvist. På 60-talet flyttade hon till Grekland och under juntatiden blev "Ariane Wahlgren, Aten" en legendarisk signatur i Dagens Eko.
FÖRFATTAREN Är det så vi ska minnas Ariane, "en legendarisk signatur"? Behöver vi inte lite mer fakta?
KACKERLACKORNAS LEDARE Det här är inte ett liv. Det är en roman.
Grekland, en gång demokratins och kulturens vagga befinner sig nu i Europas periferi. Hur påverkar detta grekerna och övriga européer? Och vad händer med demokratin när ekonomiska intressen tar överhand, när främlingsfientliga partier tar sig in i Europas parlament? Detta är några av frågeställningarna som undersöks i romanen "Apelsinerna faller". Romanens nutid är 2010 - 2014 men berättelsen tar aldrig slut.
Theres K Agdler debuterade 2006 med romanen Projekt Anaris [fjällfragment] som belönades med Norrlands litteraturpris 2007. Hon är född och uppvuxen i Schweiz, flyttade till Sverige 1998 och adopterade svenska som sitt litterära språk. Theres K Agdler är verksam som författare, textkonstnär och skrivpedagog. Hon är medlem i Sveriges Författarförbund. Apelsinerna faller är hennes åttonde bok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Apelsinerna faller
  2. +
  3. Valår

De som köpt den här boken har ofta också köpt Valår av Theres K Agdler (inbunden).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Theres K Agdler