Sundets pärla : speglingar av en stad (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2017-06-15
Förlag
Passage
Originaltitel
Sundets pärla
Medarbetare
Birbrajer, Julian (form) / Matonickin, Sanja (foto)
Dimensioner
257 x 213 x 15 mm
Vikt
702 g
ISBN
9789198278026
Sundets pärla : speglingar av en stad (inbunden)

Sundets pärla : speglingar av en stad

Inbunden Svenska, 2017-06-15
268
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Sundets pärla innehåller en samling fotografier av Helsingborg reflekterat i vattenpölar. Med sitt fotografiska arbete har Sanja Matonickin haft som mål att ta sig förbi hemmablindheten som hon upplevde som förlamande, som stod i vägen för inspirationen och glädjen i hemmamiljön. Med sina svartvita bilder, tagna med kameran helt nära marken, ser Sanja Matonickins staden ur nya vinklar. Hon beskriver det så här:

"Förutom den svindlande insikten att jag kunde se och fånga stadsmiljöer sedda som ur en annan verklighet, upptäckte jag att det hände något när jag tittade på den spegelvända staden. Detaljer jag inte varit medveten om blev synliga. Kameran fångade något jag inte sett tidigare.

Fotografierna fick flera lager: botten i pölen (olika typer av gatsten, asfalt och grus), det som störde ytan (vinden eller skräp som låg på vattenytan eller stack upp), ljuset och själva reflektionen. I de sammanslagna lagren skapades ett kollage i en bild som endast existerade i fotoögonblicket. Allt inverkade på bilden, också vattenpölens tillfälliga djup och storlek, som då bilden togs bara fanns just där och då."

Fotografierna i Sundets pärla är tagna mellan 2013-2016.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sundets pärla : speglingar av en stad
 2. +
 3. Ulla Molin : konsten att skapa den tidlösa trädgården

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ulla Molin : konsten att skapa den tidlösa träd... av Liselotte Fritz (inbunden).

Köp båda 2 för 607 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Sanna historier om flickan i Auschwitz

  Sören Sommelius

  Den femtonåriga polska flickan Kazimiera Kurdziel begår sitt livs misstag när hon stiger på fel tåg. I stället för att komma hem transporteras hon till förintelselägret Auschwitz. Som slavarbetare i Hitlers rike blir hon ögonvittne till det krigsd...

 • Från King till Obama

  Sören Sommelius

  » Sommelius genomgång av de förhållanden, som formade rörelsen och gav Martin Luther King ett kall, är föredömligt koncis.« Göteborgs-Posten »I have a dream«, sa Martin Luther King år 1963. »Yes we can«, svarade Barack Obama fyrtiofem år senare. U...