Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-10-05
Upplaga
1
Förlag
Diadorim Arts
Översättare
Ulla Gabrielsson
ISBN
9789198281408

Eldspår. Åren i exil E-bok

(1 röst)
E-bok,  Svenska, 2015-10-05
69
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Eldspår är Ferreira Gullars självbiografi om åren i exil från Brasilien 1970-76. Boken är en spännande berättelse om flykt, förluster, en personlig seger. Med ärlighet, sorg och humor skriver Gullar sin och 1900-talets historia i Eldspår.

Under militärdiktaturen i Brasilien (1964-1985) tvingades Ferreira Gullar att leva underjordiskt i sju år, varav sex år i exil. Under denna period av sitt liv bodde Gullar i Ryssland, Chile, Peru och Argentina. Han överlevde tre militärkupper i tre länder. Han såg sin familj krossas och vänner som försvann, dödades eller begick självmord. Han upplevde förälskelser och perioder av ensamhet och fara. Men det var också under denna period som Gullar skrev sitt mästerverk: Smutsig dikt. Allt detta berättas med Gullars omtalade ärlighet; självkritik och hänsynslösa uppriktighet. Eldspår är en bok som presenterar Ferreira Gullar som en människa på höjden av sitt liv. Den introducerar på svenska ett viktigt historiskt dokument för alla som vill förstå vad som hände under det tjugonde
seklet; ett sekel då den oändliga striden för frihet utkämpades som aldrig förut. Denna bok är berättelsen om en personlig seger, om ett liv som förverkligas genom poesin som lösen... och om ett generöst hjärta.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ferreira Gullar