Vi, folket... : Förenta Staternas författning eller Världens mest berömda konstitution (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
33 Sidor
Antal sidor
33
Utgivningsdatum
2015-12-11
Förlag
33 sidor
Dimensioner
185 x 116 x 4 mm
Vikt
58 g
SAB
Oc-qa
ISBN
9789198281811
Vi, folket... : Förenta Staternas författning eller Världens mest berömda konstitution (häftad)

Vi, folket... : Förenta Staternas författning eller Världens mest berömda konstitution

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2015-12-11
107
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
USA:s konstitution är en av världens äldsta och fortfarande gällande grundlagar. Den skapades i ett läge när de nyligen bildade Förenta Staterna i Nordamerika började förlora sammanhållningen efter frigörelsen från den brittiska kungamakten 1776.
Den bygger på universella principer om folkstyre, maktdelning och individens frihet. Men också på tidens anda - med obefintliga rättigheter för kvinnor och slavar.
Detta är den första översättningen till svenska av världens mest berömda författning. I en introduktion berättar Karin Henriksson hur den kom till och utvecklades med förändringarna i tidsandan.
Karin Henriksson är Svenska Dagbladets korrespondent i USA sedan många år tillbaka. Hon är också författare, och har bland annat givit ut boken Ronald Reagan/En kontroversiell ikon.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vi, folket... : Förenta Staternas författning eller Världens mest berömda konstitution
  2. +
  3. Allt vi inte ser : så påverkas du av det osynliga arbetet - hemma och på jobbet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Allt vi inte ser : så påverkas du av det osynli... av Thor Rutgersson, Ida Östensson (kartonnage).

Köp båda 2 för 302 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vi, folket... : Förenta Staternas författning eller Världens mest berömda konstitution. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Historiskt tillskott till USA-vetandet i Sverige
    USA, 28 april 2016

    Detta är ett fantastiskt viktigt bidrag till de svensk-amerikanska förindelserna och ett värdefullt tillskott till kunskapen om USA i Sverige. Det är otroligt att detta historiska dokument inte översatts i sin helhet (i alla fall inte i modern tid) förrän nu, med tanke på vilken betydelse det har i det amerikanska samhället. Inledningen är en utmärkt kort och koncis genomgång av vad som hände i Philadelphia 1787.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Karin Henriksson