USA-politik i fickformat : miniguide för att förstå det politiska spelet i supermakten (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
33
Utgivningsdatum
2015-12-28
Förlag
33 sidor
Dimensioner
185 x 110 x 3 mm
Vikt
57 g
SAB
Ocf-qa
ISBN
9789198281828
USA-politik i fickformat : miniguide för att förstå det politiska spelet i supermakten (häftad)

USA-politik i fickformat : miniguide för att förstå det politiska spelet i supermakten

(4 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2015-12-28
114
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Denna lilla uppslagsbok på 33 sidor är en guide till statsskicket i USA och det politiska systemet. Här förklaras fenomen som caucus, gerrymandering och Super PAC.
Du får veta hur elektorskollegiet fungerar och vilken roll tankesmedjorna spelar.
Här berättas om blå och röda delstater. Om att det parti som ses som vänster - demokraterna - har blått som sin partifärg. Och att det parti som ses som höger - republikanerna - har rött som färg och en stolt historia av radikalism.
Du lär dig att amerikansk politik är hårt reglerad och trög. Att det politiska spelet är stenhårt, och pengarnas roll avgörande.
Karin Henriksson
har varit USA-korrespondent i över 25 år, för Svenska Dagbladet och andra svenska tidningar. Hon är också författare, bland annat till en biografi om president Ronald Reagan och har gett ut Vi folket... en bok om den berömda amerikanska författningen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. USA-politik i fickformat : miniguide för att förstå det politiska spelet i supermakten
 2. +
 3. USA-politiken från A till Z

De som köpt den här boken har ofta också köpt USA-politiken från A till Z av Karin Henriksson (häftad).

Köp båda 2 för 350 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av USA-politik i fickformat : miniguide för att förstå det politiska spelet i supermakten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Perfekt introduktion till USA-politiken
  USA-bo, 25 januari 2024

  På ett litet utrymme får man basfakta om det komplicerade amerikanska politiska systemet, om maktförhållandena och om vissa lagar. Samma författare har skrivit en ny och mer omfattande bok, USA-politiken från A till Z, som också kan rekommenderas.

 2. Demokrati?
  Grönis, 19 juli 2017

  Ingen förklarande text. Upplägget mer som en ordbok. Men hur fungerar det egentligen? Hur får man rösträtt, hur blir man valbar. Partikonvent hur fungerar de egentligen. Har demokrater och republikaner delat upp politiken mellan sig. Kan en impopulär presidentkandidat tvinga sig på ett parti? Och så vidare. Varför röstar bara 50% av den röstberättigande befolkningen? Är det för att systemet är så krångligt och besvärligt att inte ens infödda amerikaner begriper hur de skall göra?

 3. Bra att veta om USA
  USA, 28 april 2016

  En liten behändig "uppslagsbok" för nyhetskonsumenten, tycker jag, med fakta om allt det som dyker upp i flödet, från A till Ö. Engelsktalande som försöker lära sig svenska kan få nytta av index på engelska sist. Möjligen skulle man önska att den var mer omfattande men då skulle det kanske inte längre vara fickformat

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Karin Henriksson