Vi ses på Knaust - vid trappan! (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2016-11-12
Förlag
Design Sundsvall
Originaltitel
Vi ses på Knaust - vid trappan
Dimensioner
225 x 170 x 17 mm
Vikt
581 g
SAB
Qm-cz Sundsvall: Hotel Knaust
ISBN
9789198282221
Vi ses på Knaust - vid trappan! (inbunden)

Vi ses på Knaust - vid trappan!

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-11-12
287
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I Nils Johan Tjärnlunds nya bok om spännande Sundsvallshistoria får Hôtel Knaust en grundlig och underhållande genomgång, ända från starten efter branden 1888 till idag. Vi får följa de tre epokerna i hotellets historia, från den ursprungliga Knaustfamiljen i två generationer, till dynastin Wilöf,också den i två generationer, och fram till dagens ägare Bicky Chakraborty och Elite Hotels.

Boken är rik på tidigare opublicerat material och tidigare helt okända bilder. Boken ger sig också in i alla de legender och myter som omgett hotellet under sin historia. Hur var det nu egentligen med hästen i trappan? Och åsnan på balkongen?
Boken "Vi ses på Knaust - vid trappan!" är en rik dokumentation och spännande berättelse om Sundsvalls mest långlivade mötesplats och ett extraordinärt internationellt hotell mitt i den norrländska storskogen - en strålande hägring längs Norrlandskusten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vi ses på Knaust - vid trappan!
 2. +
 3. Svenska innovationer som förändrat världen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svenska innovationer som förändrat världen av Henrik Berggren, Eva Krutmeijer (inbunden).

Köp båda 2 för 536 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Vi ses på Knaust - vid trappan!. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra om Knaust
  Conny Callin (Täby), 4 augusti 2021

  Intressant beskrivning av historien runt ett av Norrlands mest omtalade hotell. Bra skrivet med intressanta anekdoter som piggar upp genomgången. Saknar fler beskrivningar om tiden då Knaust inte var hotell och mer om vad Elit hotell ser för framtid för hotellet.

 2. Sundsvallsnostalgi
  heather52, 2 oktober 2017

  Mycket nostalgi. Läcker bok för en fd Sundsvallsbo, dessutom med en mamma som arbetat på Knaust på "den gamla goda tiden". Litet för dyr men "man måste ha den".

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Nils Johan Tjärnlund