Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-03-24
Förlag
Design Sundsvall
Illustratör/Fotograf
Christian Beijer
ISBN
9789198282252
Manifestet: Sundsvall (e-bok)

Manifestet: Sundsvall (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2017-03-24
49
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Med fingertoppskänsla för historiskt intressanta detaljer väver författaren samman Sundsvalls och Medelpads historia på ett ledigt, lättläst och spännande sätt. I den ena fängslande historien efter den andra, får kända och spännande personer, platser och händelser passera revy. Ofta med detaljer som överraskar och lockar till vidare läsning. Här möter vi också många av Sundsvalls och Medelpads välkända personligheter ur helt nya vinklar.
Att det ligger mycket research och en stor passion i skapandet av denna bok är utom allt tvivel.
Den dramatiska ådran har Anders Öhrn tidigare gett uttryck för som skådespelare och regissör vid Teater 9 i Stockholm och som teaterchef vid Dalateatern och Teater Västernorrland.

Den egentliga och fördjupande anledningen till intresset för Sundsvalls historia kom i början på 1990-talet, inför genomförandet av föreställningen Vildhussen med Teater Västernorrland, där Anders då var verksam som teaterchef. Men icke heller desto mindre i grävandet efter historiska samband mellan Sundsvall och de allestädes närvarande drakarna i stan, under hans inledande tid som ordförande i basketlaget Sundsvall Dragons.
Så håll till godo med de smakprov på delar av Sundsvalls historia, som inte bör läsas med puritanens glasögon, utan mer som personligt valda citat, via mångas forskningar och egna tolkningar, så som ju sker med vilken historieskrivning som helst, som upprepas på carte blanche eller via nytt tangentbord.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Manifestet: Sundsvall