Trädgårdsstadens Pionjärer (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2019-05-02
Upplaga
1
Förlag
AB Vinghästen
Medarbetare
Sundén, Björn (red.)
Dimensioner
222 x 265 x 15 mm
Vikt
750 g
ISBN
9789198287370
Trädgårdsstadens Pionjärer (inbunden)

Trädgårdsstadens Pionjärer

Inbunden Svenska, 2019-05-02
309
 • Skickas inom 7-10 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
I nästan hundra år låg Gustaf Berghs unika bilder från trädgårdsstadens pionjärtid bortglömda i ett källarförråd. För tio år sen upptäcktes de av en tillfällighet. Nu är bilderna digitaliserade av Björn Sundén. Ett enastående tidsdokument.

1914 lät Gustaf Bergh uppföra en ståtlig villa i nationalromantisk stil vid Snäckvägen i Äppelviken. Vid sidan av sitt yrke som slöjdlärare fotograferade Gustaf allt som kom i hans väg. Han hade kameran med sig överallt. Han fotograferade vardag och fest. Han tog bilder på sitt hem och sin familj i Äppelviken. Han dokumenterade hembygden i Bromma och den framväxande trädgårdsstaden.

I boken finns bilder på hus som inte längre finns kvar i Bromma. Som Fredriksbergs gård vid Stora Mossen, en 1700-talsherrgård som revs 1935 för att ge plats åt Bromma gymnasium. Och kallbadhuset i Äppelviken, som byggdes 1916 och som sjönk (!) 1939. Eller den stiliga villan med adress Klövervägen 1, som brann på 1970-talet. Eller Sjövillan nedanför Ålstens gård . . .

En rikt illustrerad fotobok i stort format med ca 120 unika bilder. Historiska bilder från pionjäråren i trädgårdsstaden, Bromma, tidigare ej publicerade.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Trädgårdsstadens Pionjärer
 2. +
 3. Trädgårdsstadens Färger

De som köpt den här boken har ofta också köpt Trädgårdsstadens Färger av Elvy Engelbrektson, Helena Hambræus (inbunden).

Köp båda 2 för 628 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Christian Reimers

 • I morgon trädgårdsstäder

  Simon Westberg, Christian Reimers

  Denna bok, som består av ett antal texter av Simon Westberg och med ett bidrag av Christian Reimers, är initierad av Västerleds Trädgårdsstadsförening i Bromma, Stockholm. Simon är ledamot i Uppsala Plan- och stadsbyggnadsnämnd (kd) där han ofta k...

 • Bara Bromma, en bok till trädgårdsstadens försvar

  Christian Reimers

  LÄR KÄNNA TRÄDGÅRDSSTADEN Bara Bromma är en bok till dig som bor i trädgårdsstaden. Som nyss har flyttat hit eller har bott här i hela ditt liv. Till dig som älskar den hundraåriga kulturmiljön, med omistliga värden att respektera. Visste du att v...