Våga vara rädd : en bok om utmattningssyndrom (kartonnage) Våga vara rädd : en bok om utmattningssyndrom
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
154
Utgivningsdatum
2015-12-11
Upplaga
2
Förlag
Parus förlag
Medarbetare
Wejstål, Johan (form) / Back, Tina (form)
Dimensioner
210 x 135 x 10 mm
Vikt
260 g
SAB
Dokb,Vebl
ISBN
9789198288506
Våga vara rädd : en bok om utmattningssyndrom (kartonnage)

Våga vara rädd : en bok om utmattningssyndrom

(58 röster)  |  Läs 16 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2015-12-11
29 139 Du sparar 110 kr!
 • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Jag stod framför den stora badrumsspegeln i Grekland och kände inte längre igen mig själv. Kvällen innan hade ångesten slitit tag i mig med all sin kraft. Nu var det som att benen inte bar mig, som om all energi lämnat min kropp.

Vad sker i kroppen när vi utsätts för stress under en längre tid? Hur lindrar jag min oro inför alla främmande symtom i kroppen? Vad sker med mina relationer när jag inte längre orkar hålla ihop? Kommer livet någonsin bli som det var innan, och vill jag det? När är jag redo att komma tillbaka till arbetet?

Självbiografiska delar varvas med fakta och som läsare får du följa utmattningssyndromet genom fyra faser: uppvarvning, kaos, återhämtning och nyorientering.

Boken är faktagranskad av specialistläkare inom stressmedicin:

"Viktig och välskriven bok, hoppingivande med stor igenkänning. Mycket värdefullt för en person med utmattningssyndrom, familj och arbetsgivare. Emma Holmgren beskriver ett komplicerat medicinskt förlopp på ett lättfattligt och korrekt sätt. Det här borde vara en given läsning även för primärvårdsläkare, Försäkringskassan, politiker och landstingets tjänstemän inom sjukvårdssektorn."

Emma Holmgren skrev boken hon själv saknade och första upplagan gav stöd till tusentals människor. Andra upplagan är uppdaterad med de senaste forskningsrönen kring stressrelaterad ohälsa och kompletteras bland annat med kapitel som riktar sig direkt till anhöriga och arbetsgivare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Våga vara rädd : en bok om utmattningssyndrom
 2. +
 3. Våga leva igen : efter utmattningssyndrom

De som köpt den här boken har ofta också köpt Våga leva igen : efter utmattningssyndrom av Emma Holmgren (kartonnage).

Köp båda 2 för 88 kr

Kundrecensioner

Det finns 16 recensioner av Våga vara rädd : en bok om utmattningssyndrom. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Utmattningssyndrom utan att ha för mycket att göra
  Mikael Lefverström, 24 juni 2022

  Det var en aha-upplevelse att läsa boken. Det var mycket som stämde väl in på mig själv. Jag fick en hel del saker att ta med mig.

 2. Utmattningsyndrom!
  Anette Åkesson, 21 september 2019

  För mig som drabbats av utmattningsdepression var denna boken väl värd att läsa. Att få förståelse till sitt eget mående.

 3. Läsvärd!
  Lollos bokhörna, 8 juni 2019

  "Våga vara rädd - en bok om utmattningssyndrom" av Emma Holmgren är en väldigt bra, den är öppen och ärlig och tyvärr ständigt aktuell. Den ger en inblick i hur det är att leva med utmattning och att det går att komma vidare. Men det tar tid! Lång tid.

  Boken "Våga vara rädd" är väldigt välskriven och både lätt och svår att läsa. Ska du bara läsa en bok om utmattningssyndrom tycker jag att du ska läsa denna. Både om du är själv drabbad eller om du är anhörig.
  Emmas bok är en bok ... Läs hela recensionen

 4. Bra och informativ
  Flisan , 6 mars 2019

  Hittade denna bok av en slump på Instagram. Som drabbad förstår jag mig själv lite bättre nu, det är dock en långsam process. Många aha upplever i boken, vilket gett en ökad förståelse över mig själv. Lyssnade först på boken, nu har jag köpt boken. Boken ger även mycket viktig information till både den drabbade och dess arbetsgivare, närstående och medmänniskor. Jag tycker att alla som har något med utmattningssyndrom att göra, borde läsa eller lyssna på den. Det finns mycket okunskap. Till d... Läs hela recensionen

 5. Typiskt!
  Louise, 19 januari 2019

  Typiskt att det ska vara en chef som yttrar sig. Blandningen av personlig berättelse och medicinska beskrivningar kanske passar vissa. Jag tycker snarast att det är rörigt och att författaren får väldigt dubbla roller.

 6. Fantastisk
  Kaffeläsaren, 20 mars 2018

  Vad sker i kroppen när vi utsätts för stress under en längre tid? Hur lindrar jag min oro inför alla främmande symptom i kroppen? Vad sker med relationerna när jag inte orkar hålla ihop?
  🐴
  Våga vara rädd är en bok om utmattningssyndrom. En helt fantastisk bok i ämnet! De jag läst tidigare känns bara som dåliga kopior på denna. Just den jag läser är tredje tryckningen av samma bok och jag förstår varför den går hem hos folk. Jag känner mig så träffad när jag läser och får rikti... Läs hela recensionen

 7. Jag

  Den var grym! Man kände direkt att JAG ÄR INTE ENSAM, jag är inte tokig. Fick känslan sv att vi birde träffas och ventilera. Tack för en mycket bra bok ❤️

 8. En himla bra bok
  -, 25 september 2017

  Det blev många bra aha-upplevelser och nya kunskaper. Jag gillar verkligen hur boken är upplagd; en bra avvägning mellan det personliga och faktainformationen.

 9. Överväldigande
  Katarina , 23 augusti 2017

  Denna bok borde läsas av samtliga inom vården och rekommenderas till de som blir sjuka pga utmattning vid första besöket hos läkare. Den ger insikt i hur förlamande sjukdomen är och hur svag och liten man känner sig.

 10. Mycket bra!
  CMM, 8 juni 2017

  Denna lilla lättlästa bok lyckas innehålla det mesta som berör utmattningssyndrom. En lyckad kombination av personligt berättande och ren fakta utefter aktuell forskning i ämnet. Bra att läsa när man själv är drabbad men även för anhöriga och arbetsplatsen.

 11. Inte lika för alla
  Jeanette Johansson, 28 december 2016

  Hade alla som drabbades av utmattning samma sociala och ekonomiska resurser som författaren hade säkert många fler kommit tillbaka till arbetslivet

 12. Mycket läsvärd!
  Therese Skrubbe, 22 november 2016

  Bra bok som jag önskade mina vänner och familj läst, förståelsen för min sjukdom finns inte.
  Har svårt läsa och ta in då jag har lång bit kvar men boken gav hopp.

 13. Bra bok
  Carina Stigs (Knivsta), 10 oktober 2016

  De har fått ihop handlingen bra genom hela serien och slutet andas hopp! Fint sammanvävt och samtidigt spännande!
  Mkt bra!!

 14. Relavant bok
  annlee, 2 september 2016

  Bra balans mellan egna erfarenheter och fakta samt aktuell forskning.
  Skriven på ett sätt att det är lätt att ta till sig och känna igen sig. Kapitlet som riktar sig
  till anhöriga var ett plus.

 15. Våga vara rädd - Emma Holmgren LÄS! Bra bok om

  Bra bok om en aktuell sjukdom. Blandar egna (och några få andras) erfarenheter och upplevelser med fakta. Klart läsvärd. Lättläst trots ett "svårt" ämne.

 16. Mycket läsvärd
  Carina Daleby, 9 februari 2016

  Bra bok som skapar förståelse för utsatt och dess omgivning. Boken kunde ha varit skriven om mig. Har hjälpt mig att förstå. Skriven på ett lätt sätt som går att ta till sig i en svår situation.

Visa alla 16 recensioner

Fler böcker av Emma Holmgren