Smärtans ängel (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
360
Utgivningsdatum
2017-03-08
Förlag
writers read writers
Översättare
Yvonne Ihmels
Originaltitel
Die Schmerzmacherin
Medarbetare
Ågren, Anna (form) / Matsumoto, Hideo (foto)
Illustratör/Fotograf
Ada Ihmels
Dimensioner
178 x 110 x 25 mm
Vikt
355 g
SAB
Hce
ISBN
9789198290646

Smärtans ängel

Häftad,  Svenska, 2017-03-08
217
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Amy Schneider vill försöka skapa sig ett bra liv, så gott det går i dagens samhälle. Hon lämnar sin familj bakom sig, som hon ändå aldrig kunnat förlita sig på, och beslutar sig för att avstå från arvet efter sin berömde anfader. En utbildning i tiden ska göra henne ekonomiskt oberoende och hon satsar på ett intressant jobb inom den expanderande säkerhetsindustrin. Internationella förbindelser med hemlighetsfulla uppdrag känns som ett spännande liv. Och till en början går allt enligt planerna.
Men brutala ödesmättade händelser bryter in i hennes liv och spolierar framtidsutsikterna: En minnesförlust, en svår olycka som drabbar en nära vän och ett missfall. Amy Schreiber kämpar för att befria sig ur greppet av det förflutna och beslutar sig för att ta saken i egna händer. Är allt det som hon råkat ut för bara en serie olyckliga omständigheter eller försöker någon utomstående ta kontrollen över hennes liv.

I sin roman Smärtans ängel. beskriver Marlene Streeruwitz en värld där det statliga våldsmonopolet blivit ersatt med privata aktörer och hur detta påverkar den enskilda individen.

Writersreadwriters är ett internationellt samarbete författare och översättare emellan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Smärtans ängel
  2. +
  3. Österrike berättar : varma och kalla bad - noveller och essäer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Österrike berättar : varma och kalla bad - nove... av Melitta Breznik, Marlene Haushofer, Marlene Streeruwitz, Dimitré Dinev, Karl-Markus Gauss (häftad).

Köp båda 2 för 467 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Marlene Streeruwitz