Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Våra trädgårdsväxter
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2019-10-29
Upplaga
2
Förlag
Babel Förlag
Dimensioner
270 x 200 x 25 mm
Vikt
1344 g
SAB
Qe
ISBN
9789198293333
Lökar & Knölar : inspiration - skötsel - lexikon (inbunden)

Lökar & Knölar : inspiration - skötsel - lexikon

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2019-10-29
349
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
"Äntligen ett riktigt praktverk om lökväxter på svenska!"
Allt om Trädgård

Lök- och knölväxter utgör en stor del av trädgårdens växter. Främst tänker man på vårlökar som snödroppar, pärlhyacinter och tulpaner, men då har man bara skrapat på ytan. Till lök- och knölväxterna räknas också alla liljor, dahlior och narcisser, entusiastväxter som kobrakallor och väpnarliljor, för att inte glömma trädgårdens trendigaste invånare Allium med sina stora lila bollar.

Bokens första del ger mängder av planteringstips och förslag till användningsområden såsom rabatt, kruka, stenparti, grusträdgård, lökhus, lund och äng. Här finns handfasta odlings- och skötselråd kring inköp, gödsel, vatten, förökning, klimat, jord och skadegörare. Vi får också en lathund för olika jordar, lägen och gnagarsäkert. Del två är en utförlig uppslagsdel med över 1 700 växtbeskrivningar med råd om bra samplanteringsväxter, skötsel och kort kulturhistoria om växtens namn, användning och introduktion i Sverige. Boken är rikt illustrerad med mer än 1 100 foton och illustrationer som gör den till både ett praktiskt referensverk och en inspirerande upplevelse.

Lökar & knölar är en självklar fortsättning och ett nödvändigt komplement till böckerna Perenner, Gräs & bambu och Kryddväxter. I likhet med dessa riktar sig boken till såväl nybörjare som entusiaster men också till proffs såsom plantskolor, trädgårdsarkitekter, anläggare och studerande.

Marie Hansson är en av våra mest lästa trädgårdsförfattare, Björn Hansson är en av våra främsta växt- och trädgårdsfotografer. Tillsammans har de gett ut nio trädgårdsböcker. De tilldelades tidningen Allt om Trädgårds Stora Pris 2011.

Några pressröster om Lökar & Knölar:

"Det här är omistlig litteratur för alla trädgårdsälskare"
Elle Interiör

"De har gjort det igen - en oumbärlig trädgårdsbok."
SR P4 Extra

"Årets praktverk i trädgårdsfloran måste vara "Lökar och knölar" av Björn och Marie Hansson. ... En given bok att försjunka i när höststormen ryter och vi drömmer om vårljuset."
Allas
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lökar & Knölar : inspiration - skötsel - lexikon
  2. +
  3. Perenner : Inspiration - Skötsel - Lexikon

De som köpt den här boken har ofta också köpt Perenner : Inspiration - Skötsel - Lexikon av Marie Hansson, Björn Hansson (inbunden).

Köp båda 2 för 628 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Lökar & Knölar : inspiration - skötsel - lexikon. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Fantastisk
    Vilma, 20 april 2021

    Har även boken om Perenner och är väldigt förtjust i dessa böcker! Fina bilder och bra beskrivningar. Hittade böckerna då de stod med som referenslitteratur för en kurs jag läst på SLU.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna