Visselblåsarlagen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2016-12-23
Upplaga
1
Förlag
IJK förlag
Dimensioner
210 x 148 x 8 mm
Vikt
193 g
SAB
Oe
ISBN
9789198294057
Visselblåsarlagen (inbunden)

Visselblåsarlagen

Inbunden Svenska, 2016-12-23
319
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
En helt ny lag om skydd för arbetstagare som slår larm om allvarliga missförhållanden gäller från och med den 1 januari 2017. Lagen kommer i praktiken att kallas visselblåsarlagen.

Visselblåsarlagen kompletterar den lagstiftning och de rättsprinciper som sedan tidigare gäller beträffande arbetstagares visselblåsarrättigheter. I boken Visselblåsarlagen redovisas arbetstagares visselblåsarrättigheter som en grund för det skydd som den nya lagen ger mot repressalieåtgärder.

För att en arbetstagare ska ha skydd enligt visselblåsarlagen krävs att arbetstagarens larm avser allvarliga missförhållanden. I detta begrepp ingår handlingar som är straffbara men också olika andra situationer, där det kan finnas ett tydligt allmänintresse att information kan offentliggöras.

Det är viktigt för såväl arbetstagare som arbetsgivare att känna till lagens regler om vilka krav som lagstiftningen ställer i olika situationer på den som slår larm och den som är föremål för ett larm.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Visselblåsarlagen
  2. +
  3. Skattelagstiftning 21:2 : Lagar och andra författningar som de lyder den 1

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skattelagstiftning 21:2 : Lagar och andra förfa... av Gunnar Rabe (häftad).

Köp båda 2 för 791 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tommy Iseskog