Den svenska kusten : landskapet, hoten och jakten (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
152
Utgivningsdatum
2017-01-11
Förlag
Malou K Media
Medarbetare
Klaesson, Per (foto)
SAB
Qga
ISBN
9789198297218
Den svenska kusten : landskapet, hoten och jakten (inbunden)

Den svenska kusten : landskapet, hoten och jakten

Inbunden Svenska, 2017-01-11
269
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Den svenska kusten är 230 mil från Strömstad till Torneå. Landskapet är växlande från Bohusläns karga övärld, Skånes sandstränder, Ostkustens frodiga öar till Haparandas skärgård. I många stycken en unik natur, men också känslig för människans påverkan. Övergödning och gifter är ett par av hoten, kraftiga stammar av säl och skarv hotar fisket.

Sedan urminnes tider har jakten haft stor betydelse för skärgårdsbefolkningen. I boken följer vi några kända kustjägare som visar hur man ska gå till väga för att lyckas. Lockjakt på säl med den legendariske Sven Nilsson, skarvjakt med Karl-Gustav Ottosson, ejderjakt utanför Smögen med Ove Svanberg, minkjakt med Erik Rödström, med flera.

Boken innehåller också fakta om våra kustnära djur och fåglar och ger tips om hur man ska ta tillvara kött, skinn och tillverka sjöfågelvettar.

Per Klaesson är fotograf, skribent och biolog. Per har under fyrtio års tid arbetat med reportage i svenska och norska jakttidskrifter, dessutom givit ut ett flertal böcker kring natur, jakt och hundar. Årets Naturfotograf 1991 och medlem i Naturfotograferna/N.
Sven-Gunnar Lunneryd är sälforskare vid SLU, Statens Lantbruksuniversitet. Sven-Gunnar är en av landets främsta experter när det gäller frågor kring kustens biologi och en flitig jägare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den svenska kusten : landskapet, hoten och jakten
  2. +
  3. Morkulla : miljö - viltvård - jakt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Morkulla : miljö - viltvård - jakt av Jean Pierre Denuc (inbunden).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »