Time / Light / Love. Swedish Photographic Portraits 1840-2017 (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
232
Utgivningsdatum
2017-10-23
Förlag
Historiska Media
Medarbetare
Jönsson, Janne (red.) / Jönsson, Janne (form)
Dimensioner
265 x 210 x 25 mm
Vikt
1180 g
SAB
In
ISBN
9789198303490
Time / Light / Love. Swedish Photographic Portraits 1840-2017 (inbunden)

Time / Light / Love. Swedish Photographic Portraits 1840-2017

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2017-10-23
369
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Vacker och rikt illustrerad bok om svenskt porträttfotografi år 18402017. Ett måste för fotointresserade!

I samma ögonblick ett fotografi blir till så är det ett vykort sänt oss från det förflutna; ett utsnitt ur tiden, ett stycke passerat liv att ta med på vår resa som obönhörligt leder framåt. Denna insikt är utgångspunkten för en utställning på Landskrona museum kallad Time/Light/Love Swedish Photographic Portraits 18402017. I en ny och rikt illustrerad bok, baserad på utställningen, får vi ta del av fascinerande porträttfotografi.

Landskronas långsiktiga engagemang i fotografi har fallit väl ut. Time/Light/Love är den andra av tre utställningar där merparten av verken hämtats från samlingar och arkiv och som sätts upp på stadens museum i väntan på invigningen av ett fotohistoriskt museum. Fotografierna har valts ut med stor noggrannhet och hög ambition, för att finna de bilder som passar in på visionen om en utställning som avslöjar och kommenterar förtrolighet. Det är fotografier som säger något om relationen mellan den framför och den bakom kameran och som talar till människor nu, då och förmodligen också i framtiden.

Nu ger Landskrona Foto ut ett praktverk om porträtt-fotografi, baserad på utställningen Time/Light/Love. De kunniga och livfulla texterna i boken är skrivna av Jenny Maria Nilsson och den stilsäkra formgivningen står Janne Jönsson för. Time/Light/Love Swedish Photographic Portraits 18402017 är ett måste för alla med intresse för fotografi, och mer specifikt porträttfotografi.

Boken Time/Light/Love och utställningen på Landskrona museum är en del i Landskrona Fotos ambitiösa satsning på att bli Sveriges nya centrum för svensk fotografihistoria. År 2016 väckte de uppmärksamhet med boken och utställningen AgNO3.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Time / Light / Love. Swedish Photographic Portraits 1840-2017
 2. +
 3. Let there be rock

De som köpt den här boken har ofta också köpt Let there be rock av Johan Bergmark (inbunden).

Köp båda 2 för 788 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jenny Maria Nilsson

 • Albert Camus : varken offer eller bödel

  Jenny Maria Nilsson

  Albert Camus livstid ska präglas av omständigheter som smärtar honom: tuberkulosen han insjuknar i redan i tonåren, andra världskriget, det algeriska frihetskriget och i samband med essäsamlingen "Människans revolt" ses han som en förräd...

 • Album 3 - Karaktärer

  Therese Eriksson, Jenny Maria Nilsson

  När vi gräver ner oss i böcker lever vi oss in i skeen-det, och inte minst i karaktärerna. Ändå är det märkligt sällan man läser om hur några av dem vi bekantar oss med i litteraturen blir som vänner av kött och blod. Detta vill Album #3/Karaktäre...