Den sanna historien om Dracula : mannen - myten - legenden (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2016-10-12
Upplaga
1
Förlag
Vaktel förlag
Dimensioner
305 x 216 x 11 mm
Vikt
860 g
SAB
Lz Dracula
ISBN
9789198306873
Den sanna historien om Dracula : mannen - myten - legenden (inbunden)

Den sanna historien om Dracula : mannen - myten - legenden

Inbunden Svenska, 2016-10-12
209
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Namnet Dracula väcker bilder och känslor till liv. Han har omformats av författaren Bram Stoker och blivit en vampyr som återkommer i filmer och litteratur, men vem var han egentligen, den riktige Dracula? Och vad har han för koppling till Transsylvanien?

 

Vlad III Dracula av Valakiet bar sitt namn efter fadern Vlad II Dracul, draken. 1400-talet var ett omtumlande sekel, och i sydöstra Europa gick det brutalt till då det bysantinska riket gick under och det osmanska tog över mer och mer av Balkan. I denna osäkra och blodiga miljö växte prins Vlad upp och såg hur människor omkring straffades grymt. Hans uppgift var att hålla det lilla furstendömet Valakiet fritt mot den osmanska stormakten och det tysk-romerska kejsardömet. Ingen lätt uppgift, och det fick honom att tillgripa radikala och fasansfulla metoder för att uppnå detta. Han var inte ensam om detta - men kanske gick han längre än någon annan!

 

Segraren skriver dock historien. Både tyskar och osmaner hade intresse av att ge en mycket grym och avskyvärd bild av Dracula. I denna bok skildras den historiske Dracula på gott och ont, framförallt som ett barn av sin tid och som den komplexa människa han var. Den historiska bakgrunden och hans senare rykte och litterära förvandling till vampyr finns också med. Det är en spännande tid och ett fascinerande livsöde. Faktum är att han fortfarande - efter 600 år! - betyder något för dagens människor!

 

Att minnet av Dracula - eller i alla fall bilden av honom - bitit sig fast genom seklen, visar att han var en mycket märklig gestalt. Vem var denne Dracula egentligen? Svaret ges i denna bok, som också berättar den bloddrypande legenden om honom.

 

Författaren är Ingmar Söhrman, professor i romanska språk i Göteborg som länge forskat i rumänsk kultur och med lång kännedom om landet och dess historiska arv. Att han även forskat om andra romanska kulturer och språk gör framställningen mer komplett och mer klargörande - och spännande.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den sanna historien om Dracula : mannen - myten - legenden
  2. +
  3. Hans Järta

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hans Järta av Gunnar Petri (inbunden).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ingmar Söhrman