Utstraffad : en uppdiktad men inte helt osann historia (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
232
Utgivningsdatum
2021-08-12
Upplaga
1
Förlag
Giraff Förlag
Dimensioner
200 x 125 x 14 mm
Vikt
315 g
SAB
Hc
ISBN
9789198311136
Utstraffad : en uppdiktad men inte helt osann historia (häftad)

Utstraffad : en uppdiktad men inte helt osann historia

Häftad Svenska, 2021-08-12
230
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
PÅ INSTRUMENTBRÄDAN sitter en citrongul post-it-lapp: "Jobbet är mitt! Yes!" Hon minns precis hur det var när mobilsamtalet kom - solskenet genom rutorna, det glittrande havet längs vägen, susandet från däckens framfart över asfalten och glädjeklicket i kroppen. Och nu är hon på väg dit!
Hon lättar på gaspedalen och ser sig omkring. I den här änden av staden är gatorna smala, husen gamla och trädgårdarna trivsamt tätvuxna. Fastän hon kör långsamt lyckas hon nästan missa infarten. Parkeringen ligger skymd av några stora almar på baksidan av den gamla tegelbyggnaden.

Det är så alltihop börjar.

Elli tänker att hon har hittat drömarbetsplatsen - en liten resursskola som ska ta sig an elever mellan 10 och 16 år, som har "straffat ut sig" i sin skola och behöver en tids extra stöd. Hon ser fram emot att få arbeta i en liten grupp med ett spännande och positivt teamwork.
Allt blir dock inte riktigt så som hon har hoppats. Steg för steg upptäcker Elli "den dolda läroplan" som råder i huset och hon försöker inrikta sig på att slå hål på de informella ledarnas arbetsmetoder och argument. Medan hon kämpar för att bli accepterad av kollegorna hamnar hon i ett limbo mellan dem och eleverna och får allt svårare att hävda sig i arbetet. Relationer utmanas, kamratskap sätts på prov och konflikter urartar till kränkningar.

Historien berättas ur tre olika perspektiv. Läsaren får följa hur planer smids bakom Ellis rygg; planer med avsikt att göra henne mindre omtyckt av eleverna och att på den vägen kanske lyckas "tvinga" bort henne från skolan. Ellis självkänsla börjar vackla - gör hon rätt, är hon konstig, är hon överkänslig, har hon svårt att samarbeta ... ?

UTSTRAFFAD är en roman i gränslandet mellan fiktion och verklighet. Historia, fantasi och subjektivitet har vävts samman till autofiktion.

Inka Persson är född och uppvuxen i Halmstad. Efter utbildning vid Lunds Universitet och Musikhögskolan i Malmö arbetade hon under åren 1979-2014 som lärare i svenska, musik, drama och samhällskunskap och var samtidigt aktiv som skribent, musiker och poet. Sedan 2015 bor och verkar Inka i Ystad. Hon publicerar också texter och bilder på bloggen Inka Skribent och girafforlag.se.
Inka är medlem i Författarcentrum Syd, Hallands Författarsällskap, Litteraturrundan, Egenutgivarna och föreningen Arbetarskrivare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Utstraffad : en uppdiktad men inte helt osann historia
  2. +
  3. Någonstans blommar asfalten, sa hon och packade ryggsäcken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Någonstans blommar asfalten, sa hon och packade... av Inka Persson (häftad).

Köp båda 2 för 383 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Inka Persson