Lisas bok (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Serie
Sexualitetsprincipen (del 2)
Antal sidor
230
Utgivningsdatum
2019-03-05
Upplaga
1
Förlag
Maries text och design
Medarbetare
Lönnbom, Ingemar (red.)
SAB
Hc
ISBN
9789198311525
Lisas bok (storpocket)

Lisas bok

Storpocket Svenska, 2019-03-05
119
Skickas inom 10-15 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Lisa föddes år 1761 i Karlshamn, Blekinge. Hennes far var en framgångsrik borgare och hennes barndom började i en idyll. Den ena tragiska händelsen avlöste den andra tills hon slutade sitt liv i Karlskrona år 1788.

Lisas bok är en berättelse om överlevnad, trygghet, familj, övergivenhet, makt och sexuella övergrepp.

"Din berättelse är en historisk roman som på ett skakande sätt skildrar en ung flickas liv. Berättelsen startar i dur för att sedan eskalera mot en känslomässig avgrund. En mörk men samtidigt berörande historia." Gärd Fors, lektör.

Marie Torebring är gymnasielärare i biologi, kemi och naturkunskap. Lisas bok är den röda boken i Sexualitetsprincipens serie, vilken i en regnbågsfärgskala beskriver människans medvetandeutveckling och därmed också den sexuella utveckling en människa kan genomgå.

Tidigare utgivning i serien är den gröna boken "Så som i himlen så på jorden" år 2016. Bokens titel syftar på hjärtats centrala läge i kroppen och att det att det som finns nedanför är det jordiska, det djuriska. Medvetandenivåer ovanför hjärtat kan ses som mer andliga, det vill säga himmelska. Hjärtat, kärleken förenar människans djuriska och andliga förmågor. I Lisas bok beskrivs människans existentiella grund, att överleva, att känna kärlek och trygghet. Där finns också det sexuella nedlagt, men är inte i harmoni då någon utnyttjar en annan människas utsatta position. Samhället på 1700-talet i Sverige var hierarkiskt och är alltjämt. Vi närmar oss större andliga förmågor vilka kräver sanning, ärlighet och att vi är fria från svek och lögner.

Marie Torebring skriver även lyrik, målar akvarell och gör silversmycken. Existentiella frågor kräver många uttryckssätt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lisas bok
 2. +
 3. Så som i himlen så på jorden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Så som i himlen så på jorden av Marie Torebring (häftad).

Köp båda 2 för 238 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Marie Torebring

 • Så som i himlen så på jorden

  Marie Torebring

  I drömmen höll Thomas om Malena. Han vägrade att släppa taget. Hon skulle inte få lämna honom. Kraften mellan Thomas och Malena var eldigt brinnande. Ju mer de konfronterades med varandra desto mer sammanvävda blev de. Thomas fick Malena att känna...

 • Grymhet är ett litet snällt ord

  Marie Torebring

  Lyrik som beskriver hur en förälskelse övergår i fragmentariska möten. Kärlekens djup upplöser den destruktiva samvaron i ett kaotiskt uppbrott som lämnar en insikt om förtryckets mekanismer. existera några sekunder i äkta sanning universums varan...

Bloggat om Lisas bok