Rödluvan och (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Lyrik, Sexualitetsprincipen (del 2)
Antal sidor
59
Utgivningsdatum
2021-07-29
Upplaga
1
Förlag
MTD, Maries text och design
Medarbetare
Torebring, Marie (form)
Illustratör/Fotograf
Marie Torebring
Dimensioner
210 x 135 x 4 mm
Vikt
99 g
SAB
Hc.03
ISBN
9789198311549
Rödluvan och (häftad)

Rödluvan och

Häftad, Svenska, 2021-07-29
142
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Rödluvan är en flicka som levde under 1700-talet.
Om hennes korta liv handlar denna poesi. Med dikten vill författaren belysa trauman inifrån huvudkaraktären. Hennes jag formas i leken. Händelser får sedan detta jag att upplösas. Slutligen blir tilltalet ett du. Den sanna existensen är omöjlig för en föräldralös flicka i 1700-talets Sverige.
Marie Torebring har tidigare givit ut "Grymhet är ett litet snällt ord", poesi till det skönlitterära verket "Så som i himlen så på jorden".
"Rödluvan och" är undertiteln i den skönlitterära historien "Lisas bok", skriven av Marie Torebring. Rödluvan och, poesin, beskriver samma text med ett annat tilltal.
Det röda symboliserar trygghet, överlevnad, sexualitet och utgör den grund vilken den mänskliga existensen vilar på. I text speglas dess motsats genom otrygghet, död och sexuella övergrepp.

Verken i Sexualitetsprincipen beskriver olika energinivåer i ett chakrasystem av färger. Den första utgåvan behandlar den gröna, helande, läkande, medkännande energin. Den fjärde boken med titeln "Sprickor i isen" förtydligar den turkosa energin, att föra sin talan, kommunikation, att vara sann. Grunden till hela serien är "Lisas bok", att överleva.

Det går inte att minnas tidigare liv. Men, med fragmentariska upplevelser som kvarstår med sitt tydliga avtryck går det att lägga pussel så att en helhetsbild framträder. De fragmentariska bitarna består av traumatiska händelser som etsat sig fast i minnesbanken hos författarinnan. "Rödluvan och" speglar det som kan ha utspelat sig i 1700-talets Blekinge.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rödluvan och
  2. +
  3. Grymhet är ett litet snällt ord

De som köpt den här boken har ofta också köpt Grymhet är ett litet snällt ord av Marie Torebring (häftad).

Köp båda 2 för 277 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Marie Torebring