Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (4.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Gunga åt (del 1)
Läsålder
9-12 år
Utgivningsdatum
2017-03-17
Upplaga
3
Förlag
Barfotaböcker
Illustratör/Fotograf
Sofia Falkenhem
ISBN
9789198312256
Gunga åt Öster : mot tidens härskare (e-bok)

Gunga åt Öster : mot tidens härskare E-bok

E-bok,  Svenska, 2017-03-17
79
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Aina kan inte tro sina ögon. Det är mitt i natten och i gungstolen hos morfar sitter plötsligt en okänd kvinna. Hon gungar fram och tillbaka, och hon släpper inte Aina med blicken. Plötsligt stannar hon.

- Aina, du enda. Vi behöver din hjälp.

Det är början på det äventyr som tar Aina till Öster där hon och den nya vännen Elmi är ödesbestämda att försöka hindra härskaren från att fortsätta missbruka Iluret. Det är den klocka som styr tiden inte bara i Öster, utan också i vår värld.

Den här sommaren i Dalsland blir allt annat än vanlig. Faror finns där man minst anar
det, men även vänner i udda skepnader. Aina, som till vardags är rädd för det mesta, utsätts för de svåraste prövningar och står inför hotet om att förlora allt hon håller kärt.

Gunga åt Öster är den första av de fristående äventyrsromanerna om Aina.

Några röster om boken:

"Gunga åt Öster är ett fartfyllt fantasyäventyr du inte får missa!" Barnens bokklubb

"En perfekt högläsningsbok! Sällan har spänningen i klassrummet varit så hög. En bok som är rolig att läsa för både stora och små." Ulla Olsson, lärare åk 3

"En bok som griper tag, har bra språk och är spännande. Det jag tyckte kändes så speciellt med boken var att den tar upp ämnet tid, hur stressade vi människor är och hur vi glömmer bort varandra på grund av all stress. Det är inget som Anna-Klara skriver i direkta ord, men du känner att hon har det som grund när du läser berättelsen."
Författaren Kim M. Kimselius, december 2010.

"Spännande!!!
Jag läste boken för mina två barn, 7 och 9 år, och vi hade alla tre svårt att sluta då det egentligen var dags. En mycket spännande bok med oväntade svängningar. Det är också ett väldigt intressant tema, om tiden och vad som styr tiden."
Lena, Adlibris 2011
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anna-Klara Mehlich

  • Gunga åt Väster : mot vädrets furste

    Anna-Klara Mehlich

    Aina vaknar mitt i natten av ett dånande åskoväder. Regnet smattrar mot fönsterrutorna när hon smyger ner för trappan. Då en blixt lyser upp rummet får hon syn på henne, den gråhåriga flickan i gungstolen. - Aina, säger flickan sakta. Aina, du end...

  • Gunga åt Söder och Norr : inlighetens kamp

    Anna-Klara Mehlich

    Mitt i natten sitter den gamle mannen i gungstolen. Han darrar och flackar med blicken. - Jag söker Aina, viskar han med låg, pipig röst. Måste träffa henne genast. Innan de hittar och för bort mig Aina har sommarlov hos sin morfar i byn Solsäter ...