Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (5.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Gunga åt (del 2)
Läsålder
9-12 år
Utgivningsdatum
2017-03-17
Upplaga
2
Förlag
Barfotaböcker
Illustratör/Fotograf
Sofia Falkenhem
ISBN
9789198312263
Gunga åt Väster : mot Vädrets furste (e-bok)

Gunga åt Väster : mot Vädrets furste E-bok

E-bok,  Svenska, 2017-03-17
79
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Aina vaknar mitt i natten av ett dånande åskoväder. Regnet smattrar mot fönsterrutorna när hon smyger ner för trappan. Då en blixt lyser upp rummet får hon syn på henne, den gråhåriga flickan i gungstolen.
- Aina, säger flickan sakta. Aina, du enda. Jag har något åt dig Vi behöver din hjälp.

Strax innan jul dyker en flicka upp i morfars gungstol. Hon är lerig, ser trött ut och det piper när hon andas. Trots att hon inte är äldre än Aina är hennes hår alldeles grått. På
lappen hon ger Aina står bara två ord: Hämta Åskfröet.

En ond kraft har tagit makten över årstiderna i Väster, landet där solen går ner. Aina är den enda som kan ställa allt till rätta igen. Hon ger sig ut på en farlig resa där vänskap och tillit sätts på prov. Gunga åt Väster är den fristående fortsättningen på Gunga åt Öster.

Några röster om boken:

"Ett magiskt, spännande och kittlande äventyr" Barnens bokklubb

"Gunga åt Väster av Anna-Klara Mehlich är en lågmäld och finstämd fantasyberättelse som blandar det lilla perspektivet med det stora - från morfars hus, vännerna och de nästan bortglömda äldre släktingarna till en heterotopisk världsbild där Väster, Öster och vår värld bara är delar i ett större kretslopp. Språket är enkelt och behagligt och att teckenspråk är en naturlig del i båda världarna är både intressant och positivt ur ett mångfaldsperspektiv."

"Att lägga in miljöförstöring som ett komplement till väderfurstens ondska ger en extra dimension till fantasin. Både dramaturgin och stämningen leder tankarna till klassiska Mio, min Mio".
Två citat ur recension av BTJ, lektör Fia Idegård, BTJ häftet

"Gunga åt väster av Anna-Klara Mehlich är en mycket spännande bok. Den höll mig lika trollbunden som föregående bok Gunga åt Öster."
Kim M Kimselius, författare
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anna-Klara Mehlich

  • Gunga åt Söder och Norr : inlighetens kamp

    Anna-Klara Mehlich

    Mitt i natten sitter den gamle mannen i gungstolen. Han darrar och flackar med blicken. - Jag söker Aina, viskar han med låg, pipig röst. Måste träffa henne genast. Innan de hittar och för bort mig Aina har sommarlov hos sin morfar i byn Solsäter ...

  • Gunga åt Öster : mot tidens härskare

    Anna-Klara Mehlich

    Aina kan inte tro sina ögon. Det är mitt i natten och i gungstolen hos morfar sitter plötsligt en okänd kvinna. Hon gungar fram och tillbaka, och hon släpper inte Aina med blicken. Plötsligt stannar hon. - Aina, du enda. Vi behöver din hjälp. Det ...