Eine slutar med blöja : en barnbok som stöd i er potträning (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (4.3 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Läsålder
0-3 år
Utgivningsdatum
2018-06-15
Förlag
Mountainstar
Illustratör/Fotograf
Charlotta Bergenstjerna
ISBN
9789198312447
Eine slutar med blöja : en barnbok som stöd i er potträning (e-bok)

Eine slutar med blöja : en barnbok som stöd i er potträning E-bok

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (PDF), Svenska, 2018-06-15
128
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone och iPad
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Boken om Eine stöttar ditt barn under potträningen. Den är ett metodstöd till "Potträning på 3 dagar", och fungerar även utmärkt fristående.

Att bli blöjfri är en stor milstolpe i ditt barns liv, något som kan vara både omtumlande, roligt och lite läskigt på samma gång. De flesta barnböcker på ämnet potträning fokuserar på skoj och bus kring pottan, ofta på ett ganska så opedagogiskt sätt.

"Eine slutar med blöja" är framtagen av experter inom potträning och pedagogik, i syfte att lära ut på ett sätt som barn förstår och tycker om.

- Boken involverar ditt barn i en dialog om kroppen, pottan och vad Eine gör

- Eine blir ditt barns "pottvän" - en pedagogisk förebild som inspirerar till att göra likadant

- Boken används på förskolor för att stötta nyligen blöjfria barn

Så säger en förälder om boken: "För oss lossnade det på riktigt när jag köpte boken om Eine - bra att kunna referera till någon annan som kissar i pottan etc. " - Emelie

Boken hjälper dig som förälder att:

- Prata om kroppen och pottan på ett pedagogiskt sätt

- Ge ditt barn en viktig förebild att relatera till och härma

- Prata om att bajsa på pottan och att vara blöjfri på förskolan.

Så säger en annan förälder: Bästa hjälpmedlet för att öka förståelsen för potträningsprocessen, vi läser den flera gånger om dagen. Väl investerade pengar! Zandra

Eine slutar med blöja passar barn mellan 18 månader upp till 4 år, eftersom språket kan anpassas efter åldern på ditt barn.

Ur innehållet: Boken innehåller över 30 sidor och är indelad i tre fina kapitel om Eine. Kapitlen är skapade utifrån de tre faser som potträningen är indelad i.

Kapitel 1 fokuserar på att introducera pottan och förklara hur den används. Eine upptäcker vad som händer i kroppen när han känner sig kissnödig och lär sig vad han ska göra då ta sig till pottan.

Kapitel 2 är en scen från Eines första vecka som blöjfri. Allt är fortfarande nytt och det gäller ofta att vara snabb när behovet uppstår. Då är det skönt att ha tillgång till pottan. Eine lär sig att han kan klara av sina behov var han än befinner sig.

Kapitel 3 handlar om när Eine kommer till förskolan utan blöja. Eine känner igen känslan i kroppen när han blir kissnödig och lär sig att han måste avbryta leken och skynda sig till toaletten.

Så här tycker Emelie och Fanny: "Eine-boken har varit en väldigt bra påminnelse när vi haft lite olyckor. Om vi inte läst den på ett tag så hjälper det att läsa den igen. Tycker den är riktigt bra!" - Emelie

"Min 2-åring älskar den!" - Fanny

Summerat kan man säga att du som vuxen läser Potträning på 3 dagar, medan barnet läser Eine slutar med blöja.

Vi som har tagit fram boken om Eine heter:

- Sofia & Michael Bergenstjerna
Sofia och Michael driver sajten Blöjfri.se, och har under 5 års tid stöttat och coachat tusentals familjer i att bli blöjfria. De är författare till boken Potträning på 3 dagar som sålts i över 50 000 exemplar.

- Linnéa Almgren
Linnéa är socionom och socialpedagog med vidareutbildning i psykoterapi. När Linnéa pottränade tillsammans med sin son Sander, inspirerades hon att skriva ett barnboksmanus utifrån metoden Potträning på 3 dagar. Linnéa har tidigare skrivit och bearbetat manus för film och tv, samt utvecklat pedagogiska material och metodstöd genom sitt arbete som socionom.

- Charlotta Bergenstjerna
Charlotta är utbildad illustratör och har genom sin underbara teknik gett liv och rörelse till hela boken.

Så säger föräldern Andrea om boken: Vi hade provat alla kreativa tips och köpt en mängd olika pottor, men så köpte vi boken Eine slutar med bl...
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Eine slutar med blöja : en barnbok som stöd i er potträning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket bra!
    Marie C, 20 januari 2019

    Bra pedagogisk bok om ett barn som slutar med blöja. Min dotter älskar den! Appen är kass, så köp den i bokformat.

Visa alla 1 recensioner