Den kinesiska drömmen : Xi makten och utmaningarna (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
621
Utgivningsdatum
2017-04-03
Upplaga
1
Förlag
Hjalmarson & Högberg Bokförlag
Medarbetare
Lindström, Conny (form)
Dimensioner
210 x 135 x 40 mm
Vikt
728 g
SAB
Noea
ISBN
9789198313420
Den kinesiska drömmen : Xi makten och utmaningarna (häftad)

Den kinesiska drömmen : Xi makten och utmaningarna

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2017-04-03
129
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Xi Jinping, Kinas mäktigaste ledare sedan Mao och Deng, vill återupprätta landets storhet genom att förverkliga den kinesiska drömmen om Kinas pånyttfödelse.
President Trump vill samtidigt sätta Amerika först och tar avstånd från den liberala världsordning som USA skapat. Världen är sig inte lik.
En sak har Trump och Xi gemensamt. Båda ser sitt eget land som unika

Kina har på många sätt förändrats mer än något annat land men förblir samtidigt en partistat, med en armé som lyder direkt under partiet. Repressionen tilltar och civil- samhället kringskärs alltmer, men det har ändå sin egen puls, och en mångfald av egna drömmar.
Att förstå Kina blir viktigare än någonsin.
Börje Ljunggren,
Sveriges mest erfarne Asienkännare, fångar hela detta drama med perspektiv som för- djupar vår kunskap om både Kina och vår tid. Han förenar erfarenheterna som ambas- sadör i Kina och Vietnam, och Asienchef på UD och Sida, med sitt engagemang som forskare, skribent och debattör,knuten till Harvards Asiencenter och Utrikespolitiska institutet.
Den kinesiska drömmen Xi, makten och utmaningarna är en högaktuell vidareutveckling av hans tidigare bok om den kinesiska drömmen.

SAGT OM TIDIGARE BÖCKER
OM KINA AV BÖRJE LJUNGGREN:
Hans bok är en flödande kunskapskälla och ett tungt referensverk. Om man är det minsta in- tresserad av att begripa sig på Kina i dag och få en lättfattlig analys, missa inte den här boken.
MARIA SCHOTTENIUS, DAGENS NYHETER
Börje Ljunggren har skrivit den i särklass mest innehållsrika, intressanta och insiktsfulla analysen av Kina som finns tillgänglig på svenska.
KLAS EKLUND
Börje Ljunggren kombinerar Peking-ambassa- dörens iakttagelser på platsen med den nyfik- ne Asienforskarens kunskaper och bjuder den läsande allmänheten på en utmärkt bok.
GUNNAR WETTERBERG, SYDSVENSKAN
En rak, rik och fördomsfri skildring både av Kinas inre utveckling under de senaste decennierna och landets plats och agerande i världens stora frågor fattigdom, klimat, makt byggd på lång egen erfarenhet och en imponerande förtro- genhet med dagens forskning. Analys, konkreta exempel och ett stort bildmaterial vävs samman till en helhet.
CECILIA LINDQVIST, FÖRFATTARE, PROFESSOR
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den kinesiska drömmen : Xi makten och utmaningarna
 2. +
 3. Tills alla dör

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tills alla dör av Diamant Salihu (pocket).

Köp båda 2 för 208 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Den kinesiska drömmen : Xi makten och utmaningarna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Viktiga kunskaper om det nutida Kina
  Amira Veronardi, 27 november 2021

  Boken är intressant och mycket innehållsrik med mycket fakta om landet för den som vill lära sig mer om ett Kina med nyvunnet självförtroende. Boken är en angelägen läsning då Kina påverkar omvärlden mer och mer.

 2. Ny världsordning?
  Henry Gustavsson, 1 augusti 2017

  En dagsfärsk tankeväckande beskrivning av var Kina kommer ifrån, står idag och är på väg mot, i perspektiven ekonomi, geopolitik och internpolitik.
  Jag läste den med ambitionen att förstå Kinas betydelse för världsekonomin de närmaste två åren. Den gav mig snarare föraning om en ny världsordning, världsekonomin fick jag på köpet.
  En obesvarad fråga väcks: hur länge kan ett politiskt/ekonomiskt/militärt system, styras av en enväldig dynasti iform av ett politiskt parti?

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Börje Ljunggren

 • Vietnam

  Börje Ljunggren, Dwight H Perkins

  In the late 1980s, most of the world still associated Vietnam with resistance and war, hardship, refugees, and a mismanaged planned economy. During the 1990s, by contrast, major countries began to see Vietnam as both a potential partner and a stra...